Digitális gyermekvédelem az iPonon

Avagy mit tehetünk azért, hogy gyermekünk amennyire csak lehet, a digitális világ jó oldalával találkozzon.

Digitális gyermekvédelem az iPonon

Évről évre egyre több kütyü vesz minket körbe. Számítógépek, okostelefonok, tabletek, okosórák, digitális asszisztensek… hosszan lehetne sorolni mennyire szerves része lett az életünknek az IT világ, és az is látszik, hogy ez még csak egy utazás kezdete, rohamosan fejlődik a technológia. Sokan együtt nőttek fel az új, digitális világgal, így volt idejük hozzászokni, míg a mostani generáció már ebbe született/születik bele, és ez a szülőket is vadonatúj feladat elé állítja, hiszen a pelenkázás rejtelmeinek kibeszélése után nem lehet megkérdezni a nagyit arról (tisztelet a kivételnek!), hogy mennyire engedjük rászállni a gyereket a telefonunkra, esetleg mikor érdemes sajátot adni a kezébe és milyen szoftverekkel.

Márpedig ha eltekintünk Viktor anyósának bölcseleteitől, akkor könnyen beláthatjuk, hogy előbb-utóbb mobil kerül a gyerek kezébe, majd saját eszköze lesz, és ahogy felcseperedik, egyre több minden kezdi majd érdekelni. Míg pár éves korában nagyrészt elég, ha csak azon fáj a fejünk, hogy milyen játékok és videók kerülnek elé, addig később, ahogy kinyílik előtte a világ, rengeteg veszély leselkedhet rá, amire esetleg még nincs felkészülve. Persze megtanulhat mindent nehezített pályán is, de sokat tehetünk azért, hogy megfelelő sebességgel fedezze fel az internetet, és készen álljon akár a közösségi média használatára is, ami sokszor még a felnőtteknek is kihívás tud lenni.

Magyarország legnagyobb számítástechnikai webshopjaként úgy éreztük társadalmi felelősségünk is van a témában, ezért a következő hetekben alaposan körbejárjuk majd. Noé Viktor (aki egyébként gyakorló kisgyermekes apuka) szakértőkkel fog beszélgetni a Benézőben, a magazinban pedig a gyakorlatiasabb oldalával foglalkozunk majd a szülői felügyeletnek. Hogyan érhető el két érintéssel, hogy a telefonunk gyerekbiztos legyen? Milyen módszerekkel szűrhetjük a tartalmakat? Többek között ilyen kérdésekre is válaszolunk majd a következő egy hónapban, úgyhogy minden gyakorló szülőnek, vagy a téma iránt érdeklődőnek érdemes lesz velünk tartania. Nem kell szakértelem egyik gyermekvédelmis cikkünkhöz sem, reményeink szerint egyszerűen leszünk képesek átadni minden információt, amit szeretnénk, aki pedig egy kicsit mégis elveszettnek érzi majd magát, kérdezzen nyugodtan a fórumon.

Az iPon csapata

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap