Decemberben beszél videokártya-piaci terveiről az Intel

A vállalat egy rendezvényt tart, amelyen szó esik az Arctic Sound GPU architektúrával kapcsolatos tervekről és kilátásokról.

Decemberben beszél videokártya-piaci terveiről az Intel

Egy ideje nem titok, hogy az Intel 2020-ban belép a videokártyák piacára, az azonban egyelőre rejtély, hogy pontosan milyen termékeket dob majd piacra, illetve ezeket pontosan hogyan pozícionálja. A DigiTimes értesülései alapján idén decemberben egy rendezvény keretén belül tudhatunk meg többet a dGPU üzletág terveivel és kilátásaival kapcsolatban, ahol az üzletág vezetője, az AMD-től átigazolt Raja Kodiru, illetve néhány egyéb szakember is felszólal.

Galéria megnyitása Az Arctic Sound kártyák várhatóan 2020-ban érkeznek Az Intel új videokártyái nem csak a gamerek számára jöhetnek majd jól, hanem a mesterséges intelligenciával és gépi tanulással kapcsolatos feladatokhoz is. Az új videokártyák az Arctic Sound architektúra köré épülnek majd, az azonban csak később derül ki, hogy pontosan milyen felépítéssel rendelkeznek.

A vállalat egyébként nem először próbálkozik a videokártyák szegmensében: 1998-ban az i740-es dGPu-val próbált szerencsét, amelyből aztán később lapkakészletbe integrált iGPU lett, ugyanis videokártyaként elég szerény teljesítményt nyújtott. 2009 folyamán a Larrabee architektúrával is megpróbálta célba venni a dGPU piacot a vállalat, ám a projektet végül 2010-ben lefújták. Most azonban több neves szakember is segít sikerre vinni a projektet, így ezúttal jó esély van rá, hogy ütőképes terméket dobjon piacra a vállalat.

Érdekesség, hogy az Intel processzorpiaci részesedése jelenleg még mindig 80% felett helyezkedik el a PC piacon, az adatközpontok szegmensében pedig 95%-os piaci részesedéssel rendelkezik, igaz, most már az AMD-nek is vannak ütőképes termékei mindkét szegmensben, így az arányok idővel változhatnak. A mesterséges intelligenciával és gépi tanulással foglalkozó szektorokban az Nvidia vezet, méghozzá elég magabiztosan. Meglátjuk 2020-ban ebbe mennyire lesz képes beleszólni az Intel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap