DDR4-3800 MHz-es memóriacsomagok az új RYZEN processzorokhoz

A 8 GB-os modulokra épülő csomagok CL14-es időzítés és 1,5 V-os üzemi feszültség mellett dolgoznak.

DDR4-3800 MHz-es memóriacsomagok az új RYZEN processzorokhoz

A G.Skill nemrégiben mutatta be Trident Z Neo sorozatú memóriamoduljait, amelyek többféle kivitelben is elérhetőek, egyvalami azonban közös bennük: mindannyian az AMD új, RYZEN 3000-es sorozatú processzoraihoz, valamint a PCI Express 4.0-s támogatással érkező AMD X570-es lapkakészlettel szerelt alaplapokhoz készültek, pontosabban ezekhez optimalizálták őket. Első körben DDR4-3600 MHz-es effektív órajelnél tetőzött a termékpaletta, most azonban már a DDR4-3800 MHz-es memóriacsomagok is megjelentek a kínálatban, amelyek között egy 16 GB-os (2 x 8 GB) és egy 32 GB-os (4 x 8 GB) megoldás lapul.

Az AMD RZYEN 3000-es sorozatú processzorok esetében a legjobb memória-teljesítményt akkor lehet elérni, ha az Infinity Fabric – a lapkák között kapcsolatot biztosító adatátviteli csatorna –, illetve a memória-órajel 1:1 arányban van egymással. Az új memóriacsomagok segítségével ez természetesen gond nélkül megvalósítható, így a teljesítmény olvasás, írás, illetve másolás terén sorrendben 58, 56 és 58 GB/s-os értéket képvisel, hála a magas effektív órajelnek és az alacsony időzítésnek.

Galéria megnyitása

A tesztet egy MSI MEG X570 Godlike alaplap és egy AMD Ryzen 9 3900X processzor segítségével végezték, a memóriamodulok pedig CL14-16-16-36-os időzítések mellett ketyegtek. A stabilitástesztet természetesen egyéb konfigurációkkal is elvégezték, így a 32 GB-os memóriacsomag egyebek mellett egy ASUS RoG Crosshair VIII Formula alaplapban, egy RYZEN 5 3600X processzor társaságában is hibátlanul működött.

Galéria megnyitása

Az új memóriamodulok a szokásos hűtést kapták, amely némi RGB LED alapú világítást is bevet a siker érdekében. Természetesen XMP támogatás is jár az új modulokhoz, amelyek a névleges paramétereiket a fenti screenshotok alapján igen magas, 1,5 V-os üzemi feszültség mellett tudják elérni.

Az új memóriacsomagok rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói áraikkal kapcsolatban azonban egyelőre nem adott tájékoztatást a gyártó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap