Csak speciális törlőkendővel tisztítható a méregdrága Apple monitor

A normál modellt mikroszálas törlőkendővel is lehet tisztítani, de a nanotextúrás bevonattal ellátott példányhoz speciális tisztítóeszköz kell, amit csak az Apple-nél lehet beszerezni.

Csak speciális törlőkendővel tisztítható a méregdrága Apple monitor

Az Apple legújabb Mac Pro konfigurációja, amely egy speciális NAVI alapú videokártya-opciót is kapott, éppen a napokban vált elérhetővé kereskedelmi forgalomban – pontosabban csak előrendelni lehet, ténylegesen azonban majd csak 6-7 hét múlva szállítják le, ha a kerekes házzal rendelkező változatra pályázunk. Az alapmodellt már 3-5 munkanap alatt, a jobban felszerelt változatokat pedig 1-2 hét alatt tudják leszállítani. A combos munkaállomás mellé persze egy Apple Pro Display XDR kijelzőt is kérhetünk, amelynek forgalmazása szintén a napokban indult meg. Amennyiben beérjük az alapmodellel, úgy 4999 dollárt kérnek el érte, plusz további 999 dollárba kerül az állvány. Ha pedig beérjük egy VESA adapterrel, mert úgyis fali karra vagy konzolra kerül a monitor, akkor „csak” 199 dollárt kell fizetni az adapterért.

Készül viszont egy speciális változat is, amelynél nanotextúrás kijelző áll rendelkezésre: ez egyrészt segít a még kontrasztosabb és szebb képi megjelenítésben, másrészt pedig a tükröződés csökkentésében is segít a fény szórásával. A nanotextúrás réteg a kijelző üvegében foglal helyet és a jelek szerint speciális bánásmódot igényel, ugyanis az 5999 dolláros monitort nem lehet akármivel törölgetni.

Galéria megnyitásaGyárilag egy speciális törlőkendőt rejt a csomag, amit csak és kizárólag száraz állapotban, mindenféle tisztítószer nélkül szabad használni a monitoron, legalábbis az Apple hivatalos tájékoztatója erre ad utasítást. A speciális törlőkendőt szükség esetén természetesen ki lehet mosni, ehhez elsősorban mosogatószeres vizet érdemes használni, majd a törlőkendőt hagyni kell megszáradni, méghozzá legalább 24 órán át. Erre azért van szükség, mert a rendkívül finom nanotextúrás bevonat meglehetősen érzékeny, így csak a mellékelt törlőkendővel szabad tisztítani, ha pedig új törlőkendőre van szükség, azt az Apple-től kell megrendelni. Arról persze nincs hír, hogy a vállalat mennyiért adja az új tisztítóeszközt, de idővel ez is kiderül – legkésőbb akkor, amikor a Pro Display XDR tulajdonosok megosztják ezzel kapcsolatos tapasztalataikat a különböző fórumokon.

A normál Pro Display XDR kijelzőt ehhez képest akár nedves mikroszálas törlőkendővel is lehet tisztítani, így az kevésbé érzékeny, hiszen nem tartalmaz nanotextúrás bevonatot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap