Speciális Radeont kapott az új Mac Pro

Az Apple a NAVI 14 után most a NAVI 10-ből is kapott teljes értékű verziót, ami egyelőre csak és kizárólag Apple termék részeként érhető el.

Speciális Radeont kapott az új Mac Pro

Az AMD Radeon Pro W5700-as videokártyája, amely kifejezetten munkaállomásokba készült, néhány hete mutatkozott be, ma viszont egy újabb modell is megjelent, ami a Radeon Pro W5700X típusjelzést kapta. Az újdonság a legújabb Apple Mac Pro asztali munkaállomás részeként lesz elérhető, és ez az exkluzivitás a jelek szerint hosszabb távon is megmarad.

Galéria megnyitása

Az Apple munkaállomásában szánt kártya azért különleges, mert ugyan NAVI 10-es GPU-t használ, csak úgy, mint a Radeon Pro W5700, ám ez a GPU most teljes funkcionalitással működhet, vagyis mind a 40 CU tömböt munkára foghatja. Ez azt jelenti, hogy a Radeon Pro W5700-hoz képest már nem 2304, hanem 2560 stream egység áll rendelkezésre, valamint a textúrázók száma is nőtt, méghozzá 144-ről 160-ra.

Ezzel együtt az egyszeres- és dupla pontosságú számítási teljesítmény is emelkedett, hála a több erőforrásnak: előbbi 8,89 TFLOP/s-ról 9,5 TFLOP/s-ra, míg utóbbi 555,8 GLFOP/s-ról 593,8 GFLOP/s-ra. A GPU pontos órajeleit nem árulta el a gyártó, annyi viszont kiderült, hogy a maximális boost órajelet 1930 MHz-ről 1855 MHz-re mérsékelték.

Galéria megnyitása
A Radeon Pro W5700-as modell, a W5700X-ről egyelőre még nincs fotó

A különleges videokártya továbbra is 256-bites memória-adatsínt használ, amire 14 GHz-es effektív órajelen ketyegő GDDR6-os VRAM kapcsolódik, a kapacitás azonban duplájára nőtt, így 8 GB helyett már 16 GB-nyi memória áll rendelkezésre – az effektív memória-sávszélesség 448 GB/s-os értéket képvisel továbbra is. Az egyelőre nem világos, hogy a TDP keret a korábbi 205 W-hoz képest pontosan mekkora mértékben nőtt, de a növekedést biztosra vehetjük. Az Apple számára készített Radeon Pro W5700X fedélzetén három darab Thunderbolt 3-as USB-C port, valamint egy HDMI port található.

Az új videokártya egyelőre még nem érhető el, így az sem tudható, pontosan mennyibe kerül majd, ha egy vagy két ilyen termékkel szeretnénk felvértezni a legújabb Mac Prót, ami egyébként ma jelent meg 5999 dolláros kezdőáron, de maximális kiépítés mellett már 53 000 dollárt is elkérhetnek érte.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap