Egy igazi csúcskategóriás számítógépház a Cooler Mastertől

A Cooler Master szakemberei a C700P modell alapjait gondolták tovább, a végeredmény pedig igazán lenyűgöző lett. A felsőkategóriás termék mellé boros árcédula is társul.

Egy igazi csúcskategóriás számítógépház a Cooler Mastertől

A Cooler Master tervezői egy rendkívül jól bővíthető, kiválóan variálható számítógépházat készítettek, ami minőségi anyagokból épül fel, ugyanakkor dizájn terén sincs oka szégyenkezésre. Az előlap és a tetőlap szálcsiszolt alumínium panelekkel rendelkezik, a könnyebb emelésről pedig két öntött alumínium fogantyú gondoskodik, amelyek egyfajta „tetősínként” vonulnak végig a ház felső részének szélei felett. A ház alul ezekhez hasonló alumíniumlábakon áll, amelyek nem csak az extrém megjelenésről gondoskodnak, de a ház alsó szellőzésének javításáról is. Az alumínium sínek aljára természetesen 2-2 gumiláb is került, hogy ne sérüljenek a ház alatti felületek.

Galéria megnyitása

A két darab, zsanérokra rögzített, hajlított edzett üvegből készített előlap jóvoltából megcsodálhatjuk a belül lapuló rendszert, az előlapon, a tetőlapon és a ház alján pedig RGB LED alapú világítást helyeztek el, méghozzá két RGB LED szalag formájában, hogy a C700M megjelenése még lebilincselőbb lehessen. Ha már az előlapnál tartunk: itt négy darab USB 3.0-s és egy USB 3.1 Gen2 Type-C portot találunk, méghozzá a szokásos audió csatlakozók társaságában, valamint a címezhető RGB LED alapú világítás és a ventilátor-fordulatszám vezérlő gombjait is itt helyezték el.

Galéria megnyitása

A C700M nem egy aprócska ház, hiszen 650 milliméter hosszú, 306 milliméter széles és 651 milliméter magas, üres tömege pedig 23,4 kilogramm. A ház belseje remekül variálható, ugyanis az alaplaptálcát könnyedén elforgathatjuk, így a hátlapi portok akár felül is kivezetésre kerülhetnek. Ezen a tálcán Mini-ITX-től egészen E-ATX formátumig kaphatnak helyet az alaplapok. A bővítőkártyákat összesen 8 PCI slot várja, a videokártyát pedig függőleges és vízszintes pozícióban egyaránt beszerelhetjük. Sőt, a mellékelt rögzítő keretnek és a mellékelt 400 milliméter hosszú Riser kártyának köszönhetően 0 és 90 fok között variálhatjuk a videokártya dőlésszögét, így igazán egyedi belsőt hozhatunk össze.

Galéria megnyitása

Az adattárolókat többféle bővítőhely is várja. Egyrészt kapunk egy 5,25 hüvelykes bővítőhelyet, aminek kétféle pozíciója lehet, másrészt négy darab kombinált bővítőhely is jár, amelyekben 4+1 darab 3,5 és 2,5 hüvelykes meghajtó fér el. Ezen felül további négy darab 2,5 hüvelykes meghajtót is elrejthetünk a házon belül. A csomag tartalmaz három darab takarólemezt, amelyekkel a kábeleket rejthetjük el – ezekre egy-egy 2,5 hüvelykes adattárolót, vagy éppen egy-egy tágulási tartályt is szerelhetünk.

Galéria megnyitása

A kétkamrás felépítést használóház alján, hátul foglal helyet a tápegység, ami bőséges helykínálattal gazdálkodhat. A bővítőkártyák számára maximum 490 milliméternyi helyet nyújt a ház, ám ha az adattároló bővítőkeret is a helyén marad, akkor már „csak” 320 milliméternyi hely áll rendelkezésre. A processzorhűtő maximum 198 milliméter magas lehet.

Galéria megnyitása

A szellőzésről alap esetben három darab 140 milliméteres előlapi és egy 140 milliméteres ventilátor gondoskodik, amelyek mindannyian PWM támogatással érkeznek és 1200-as percenkénti fordulatszámon pörögnek.

Galéria megnyitása

Maga a ház egyébként három darab 120/140 milliméteres előlapi és tetőlapi, illetve egy 120/140 milliméteres hátlapi ventilátort fogad, de két kiegészítő keret segítségével a ház aljára is fel lehet szerelni két darab 120/140 milliméteres légkeverőt. Ebből már sejthető, hogy a hőleadó radiátorokat is bőséges hely várja: a tetőlap alatt az optikai meghajtó keretét eltávolítva akár 420 milliméteres hőleadó radiátor is elfér, csak úgy, ahogy az előlap mögött is. Ha az ODD bővítőhely a gyári helyén marad, már „csak” maximum 360 milliméteres hőleadó radiátorokban gondolkodhatunk. A ház hátuljára egy további 140 milliméteres, a ház aljára pedig akár egy 240 milliméteres hőleadó is elfér.

Galéria megnyitása

A Cooler Master Cosmos C700M a korábbi C700P modell kissé átalakított változata, ami kevésbé sötétített oldallapokkal érkezik, még lebilincselőbb dizájnt vonultat fel és még jobban ráhasal a variálhatóságra. A Cosmos C700M november elején válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, listaára 439 euró lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap