Remekül bővíthető toronyházzal jelentkezik a Cooler Master

A C700P egy igazi nehézsúlyú megoldás a maga 26,2 kilogrammos tömegével, belsejében azonban remekül variálható tér fogadja a komponenseket.

Remekül bővíthető toronyházzal jelentkezik a Cooler Master

A Cooler Master Cosmos sorozatában feltűnt egy új, impozáns méretekkel büszkélkedő modell, a C700P, amelynek tetején masszív alumínium fogantyúk, alján pedig strapabíró alumínium talpak láthatóak – mindkét részleg kapott RGB LED alapú háttérvilágítást is. A fényes hangulatvilágítás a mellékelt vezérlőn keresztül működik, a ház belsejébe pedig a bal oldallapon keresztül lehet belátni, hála a hajlított és edzett üvegből készített oldallapnak.

Galéria megnyitása

A torony formátumú újdonság elég nagy, hiszen 639 milliméter hosszú, 306 milliméter széles és 651 milliméter magas, üresen pedig 26,2 kilogrammot nyom a mérlegen. Előlapján összesen négy darab USB 3.0-s port sorakozik, közöttük pedig egy USB-C port is található, ami az USB 3.1 Gen2-es előlapi kivezetésekkel is kompatibilis. A sort a szokásos audió csatlakozók zárják.

Galéria megnyitása

Belül Mini-ITX-től E-ATX-ig többféle alaplap-formátum is elfér, maga az alaplaptálca pedig tartalmazza a szokásos szerelőablakot, valamint a kábelmenedzsment hatékony kivitelezésében is segít. Érdekesség viszont, hogy az alaplaptálcát háromféle módban lehet használni: klasszikus módban, felfelé néző bővítőkártyákkal vagy fejjel lefelé elhelyezett alaplappal. Az egyes üzemmódokról az alábbi képek adnak bővebb tájékoztatást – így ugyanis egyből látható, miről van szó.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Normál, kémény, kifordított

Az alaplaptálcához 8 PCI bővítőhely tartozik, maga a tálca pedig ki is szerelhető, így a rendszer bővítése kényelmesen és gyorsan megoldható. Bővítőhelyek terén két előlapi 5,25 hüvelykes példány nyitja a sort, de gyárilag csak az egyik fogad meghajtót, a másikhoz bővítőkeretet kell beszerezni. A ház belsejében két 2,5 hüvelykes bővítőhely, valamint két fiók is található, amelyekben kettő 3,5 hüvelykes vagy kettő 2,5 hüvelykes meghajtó fér el. Szükség esetén – a külön beszerezhető keretekkel – lehetőség van kilenc 3,5 hüvelykes vagy tíz 2,5 hüvelykes meghajtó elszállásolására is.

Galéria megnyitása

A szellőzésről gyárilag három darab 140 milliméteres ventilátor gondoskodik: kettő az előlap mögött, egy pedig a hátlapon található. A 1200-as percenkénti fordulatszámon dolgozó ventilátorokhoz vezérlő is jár, ami két üzemmódot kínál: alacsony vagy magas fordulatút. Az előlap és a tetőlap mögött egyébként összesen három-három ventilátor fér el, a hátlapon egy, a ház alján pedig kettő számára van hely. A légkeverők igény szerint 120 vagy 140 milliméteres átmérővel rendelkezhetnek. A kritikus pontokon kivehető szűrők állják a por útját.

Galéria megnyitása

A folyadékhűtő rendszerek támogatása is megoldott, ugyanis a ház elején 360 milliméteres, a ház tetején pedig 280 milliméteres hőleadő radiátor fér el. Ha az 5,25 hüvelykes bővítőhelyről is lemondunk, akkor az előlap mögé 420 milliméteres, a tetőlapra pedig 360 milliméteres hőleadó radiátor is szerelhető. A ház alján maximum 240 milliméteres, a ház hátulján pedig maximum 140 milliméteres radiátor számára van hely.

Tápegységből szinte bármilyen hosszú elfér a házban, a processzorhűtő azonban maximum 198 milliméter magas lehet. Bővítőkártyák terén alap esetben 320 milliméternyi mozgástérrel lehet gazdálkodni, de a HDD keret eltávolításával 490 milliméterre növekszik a tér.

A Cooler Master 26,2 kilogrammos Cosmos C700P modellje hamarosan elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban, ára pedig 300 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap