CES 2012: a Dune új médialejátszói

A Dune több érdekes terméket is bemutatott a CES-en. A vállalat standján szerepelt a Dune HD Pro, ami nem más, mint egy komplex médialejátszó rendszer, de rajta kívül egy, a Western Digital Live asztali médialejátszójához hasonló megoldást is megcsodálhattak a látogatók.

CES 2012: a Dune új médialejátszói

A Dune több érdekes terméket is bemutatott a CES-en. A vállalat standján szerepelt a Dune HD Pro, ami nem más, mint egy komplex médialejátszó rendszer, de rajta kívül egy, a Western Digital Live asztali médialejátszójához hasonló megoldást is megcsodálhattak a látogatók.

[bold]Dune HD Pro: nem egy kispályás megoldás

[/bold]

A Dune HD Pro tavaly ősz végén, amikor bejelentették, még egy monolitikus, ezüst színű házzal érkező megoldás volt, ám mára már némileg megváltozott a termék dizájnja. A moduláris felépítéssel rendelkező újdonság egy komplett szórakoztatóközpontként fogható fel. A három alegységből álló rendszer közepén maga a médialejátszó látható, amely a Sigma Designs SMP8910-es SoC egységére alapoz. Alatta egy NAS, vagyis hálózati adattároló rendszer található, ami négy merevlemezt fogad és érintőkijelzős vezérlőegységgel is rendelkezik. A szett legfelső tagja egy Blu-ray/HDD bővítmény.

A hírek szerint a fő egység ára 1900 dollár körül lesz, ami a felhasználók többségének rettentően magas ár egy médialejátszóért. Remélhetőleg a termékből készül majd egy költséghatékonyabb változat is, amely csak magát az SMP8910-es SoC egységet tartalmazza, néhány USB port, egy Ethernet vezérlő, egy optikai audió kimenet és egy HDMI 1.4a típusú videó kimenet társaságában. Az SMP8910-es SoC egység egyébként a már sokat emlegetett VXP videó-utófeldolgozó technológiával érkezik, amit már nagyon vár a piac. A VXP lényege abban rejlik, hogy javítja a hagyományos felbontású-, HD- és internetes tartalmak képminőségét, így nincs szükség külön külső utófeldolgozó megoldás, illetve skálázó chip alkalmazására.

Dune HD TV

A standon láthattuk a Dune IPTV platformját – Dune HD TV-101/301 – is, amely formátumát tekintve nagyon hasonlít a WDTV Live megoldására. Utóbbi az Amerikai Egyesült Államok területén igen sikeres. A Dune HD TV sorozata valószínűleg szintén megtalálja a számára legjobb piaci területet.

Fontos hír, hogy a Dune együttműködésbe lépett a THX-szel és a Vudu-val – erről már végre hivatalos információk is érkeztek. Utóbbinak köszönhetően jó esély van rá, hogy a Vudu online videókölcsönző HD tartalmai elérhetővé válnak majd a különböző, SMP8642-es SoC egységgel rendelkező, jelenleg is forgalomban lévő Dune médialejátszókon. Ez sajnos számunkra nem túl nagy pozitívum, hiszen a Vudu szolgáltatása csak az Amerikai Egyesült Államok területén érhető el.

A Dune illetékesei ezzel együtt azt is megerősítették, hogy a Smart sorozat, valamint a HD Duo és a HD Max továbbra is elérhető marad kereskedelmi forgalomban – ezek a termékek továbbra is SMP8642-es alapokon nyugszanak majd. A gyártó nem is tervezi, hogy átáll újabb lapkakészletre, kivéve, ha a Sigma Designs úgy dönt, hogy az SMP8642 szállítását leállítja, mielőtt az SMP8910-es sorozat szélesebb körben is elérhető lenne – utóbbira persze sok esély nincs.

Visszatérve a Dune HD Pro-ra: az újdonság várható megjelenésével kapcsolatban sajnos egyelőre nincsenek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward