Céljaink elérésében segíthet a zárható okosedény

A dizájnos kis tároló a motivációnkat próbálja erősíteni, így segítségével könnyebben elérhetővé válnak az általunk kitűzött kisebb-nagyobb célok.

Céljaink elérésében segíthet a zárható okosedény

Életünkben nagyon fontos dolog, hogy rövid- és hosszútávú célokat tűzzünk ki magunk elé annak érdekében, hogy folyamatosan fejlődhessünk, haladhassunk előre. A célok kitűzése az emberek többségének gond nélkül megy, ám az elérésükhöz szükséges kitartással, akaraterővel és elszántsághal már sokkal kevesebben rendelkeznek. Pont számukra kínálhat megoldást egy kickstarteres projekt.

A kSafe névre keresztelt okosedény hathatósan segít a kitűzött apróbb célok elérésében. Az elegáns kis újdonság lényege, hogy belsejében bármit elhelyezhetünk jutalom gyanánt (ételt, távirányítót, italt, táblagépet, stb...), amihez csak akkor férhetünk hozzá, ha a kitűzött apró vagy nagyobb célt elérjük – addig az okosedény zárva marad, és roncsolás-mentes kinyitására nincs is mód. Pont ez benne a lényeg.

Az ötletes kiegészítő sokaknak segíthet abban, hogy rábírják magukat, hogy tévézés helyett inkább menjenek el egyet futni vagy edzeni, de segítségével a nassolás, illetve a dohányzás mértéke is visszafogható. A lehetőségek tárháza szinte korlátlan – egyedül csak a fantáziánk szabhat határt.

Hogy miként működik a kSafe? Az okosedény egy zárható mechanizmussal és némi elektronikával ellátott tetőt kapott, ami az okostelefonos app segítségével könnyedén lezárható. Az appban beállíthatjuk, milyen jellegű célt szeretnénk elérni, majd ha ez megvan, az edény lezárul és csak akkor nyílik ki ismét, ha a célunkat elértük.

A cél lehet fitnesz-jellegű, azaz megszabhatjuk, hogy a tévé távirányítójához csak néhány tízezer lépés után férhessünk hozzá ismét – ezzel rávehetjük magunkat a futásra. A cél teljesülését nem csak a mellékelt app ellenőrizheti, hanem kedvenc fitnesz tracker alkalmazásunk is – itt egyelőre csak Fitbits támogatásról lehet beszélni, de később a kör bővülni fog. Emellett létrehozhatunk hely-alapú célt is – például be kell jelentkeznünk az appon keresztül az edzőteremből ahhoz, hogy hazaérve kinyíljon a tároló. Diákok esetében az edzőterem helyett könyvtárról is lehet szó, ha tanulás terén van szükség motivációra.

Ezzel együtt idő-alapú nyitás megadására is van mód – ekkor meghatározott idő múlva nyílik a tető, de azt is beállíthatjuk, hogy napi szinten hány alkalommal engedélyezze az edény a tartalmához való hozzáférést. Az újdonság diétázók, szülők, diákok, hobbi szinten sportolók és a dohányzásról éppen leszokni próbálók számára egyaránt hasznos lehet – hogy csak néhány példát írjunk. Az eszköz 6 hónapig működik az áramellátást biztosító elemekről, ám akkor sincs baj, ha lezárt állapotban lemerül, hiszen az elemek cseréjével újra működni fog – és végig lezárva marad, míg a célt el nem értük.

Az 5,5 literes űrtartalmú kSafe egyébként szükség esetén jelszavas védelemmel ellátott biztonságos tárolóvá is válhat, így személyes tárgyainkat is tárolhatjuk benne – ha azokat például lakótársainktól vagy családtagjaink elől akarjuk elzárni. Az app iOS és Android mobil operációs rendszerre egyaránt elérhető.

Nyilván az okosedény nem "Motivációs Szent Grál", vagyis a megrögzötten a könnyebb utat választók számára aligha hoz látványos eredményt – legalábbis rövidebb távon – viszont sokak számára pont elegendő segítség lehet a már meglévő motiváció további erősítésében. Ők előbb-utóbb megedződnek és rájönnek: ha a kitűzött céljaikat rendre semmibe veszik, hosszabb távon bizony magukkal szúrnak ki. Persze az is igaz, hogy efféle kiegészítők helyett célszerűbb gondolkodásunkat, önbizalmunkat, önuralmunkat és akaraterőnket fejleszteni – hiszen minden fejben dől el, de ennek felismerésében segíthet ez a kütyü.

A kSafe gyártásához és forgalmazásához készítői 50 000 amerikai dollárt akartak összegyűjteni, ami már meg is van, úgyhogy biztos elindul a sorozatgyártás.

Az újdonság fehér, fekete és átlátszó kivitelben egyaránt elérhető lesz, ára pedig 129 dollár, de ha sietünk, akciósan akár 79 dollárért is beszerezhetjük a kickstarteres projekten keresztül. Az újdonság szállítása idén októberben indulhat meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward