Bezár a GameSpy, jön a Game Ranger

A GameSpy bezárása miatt sok játék multiplayer és online szolgáltatásai teljesen megszűnnek. A Game Ranger ezen a helyzeten próbál segíteni.

Bezár a GameSpy, jön a Game Ranger

A GameRanger PC-s online multiplayer szolgáltatás megpróbálja életben tartani azoknak a játékoknak a multiplayer részét, melyekre kihatással lesz a GameSpy szervereinek közelgő bezárása. Bár sok kiadó megígérte, hogy a május 31-ei bezárás után is lehet majd játékaikban multizni, sok egyáltalán nem foglalkozott azzal, hogy ezt megoldja, így pl. az olyan játékok, mint a Star Wars Battlefront 2 és a Halo 1 multi nélkül maradnának.

A GameRanger nemrég adta hozzá a PC-s Halo 1-et és társait (Halo: Combat Evolved, Halo: Combat Evolved Demo, Halo: Custom Edition) szolgáltatásaihoz, a Battlefront 2 multiját pedig már tudják úgy szimulálni, hogy a GameSpy-t kizárják a folyamatból. A GameRanger által támogatott játékok listájára hamarosan felkerül az 1C Publishing által kiadott Men of War: Vietnam és a Men of War: Condemned Heroes is.

A GameRanger egy olyan multiplayer lobby szolgáltatás, amely főleg hirdetésekből tartja fenn magát; lehetővé teszi, hogy a felhasználók multi játékokat hostoljanak ill. játsszanak, és kikerüli a játékoknál időnként előforduló router és tűzfal problémákat. A GameRanger Scott Kevill ausztrál programozó munkája, aki egy interjúban elmondta, hogy már kapcsolatban állnak a kiadókkal, akik általában nagyon hálásak az ilyen helyzetekben, amikor az irányítás nem az ő kezükben van. Olyan esetek is előfordulnak pl., hogy az eredeti fejlesztők csapata már rég feloszlott.

Kevill elmondta, hogy már dolgozik azon a hosszú listán, amely a GameSpy bezárása miatt érintett játékokat tartalmazza. "Minden a feje tetejére állt az elmúlt pár hétben, és nagy kihívás eldönteni, milyen játékokat támogassunk először" - mondta. "Már beszéltem pár céggel, melyek nagyon segítőkészek voltak, és megadtak minden információt, ami ahhoz kell, hogy továbbra is működjenek a játékaik."

"Ezeknek a játékoknak örökké élnie kell, részei a történelemnek. Ha valaki nem is játszik már rendszeresen, akkor is érthető, hogy kiakad, ha kiderül, hogy nem mehet már többé vissza egy kicsit nosztalgiázni, ha úgy tartja kedve."

"A játékosbázis mérete nem számít, ha csak pár haverral akarsz játszani. Minden időmet a GameRangernek szentelem, olyan játékokat támogatok, melyekkel már senki sem játszik, de lehet, hogy akad valaki, aki egy nap újra elő akarja venni."

A GameSpy szerverei több száz játékot támogattak az olyan indie címektől kezdve, mint az And Yet It Moves egészen az olyan sikerjátékok PlayStation 3-as és Xbox 360-as változatáig, mint a mint a Red Dead Redemption vagy a GTA 4.

Kevill úgy tervezi, hogy a hónap hátralévő részében annyi érintett játékot fog támogatni, amennyit csak tud, mielőtt még ténylegesen bezár a GameSpy. Elmondta, hogy az alapján fog választani, hogy hány embert érint leginkább a bezárás, és hogy technikailag mennyire nehéz megoldani a dolgokat.

Scott Kevill

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward