Bemutatkozott a Mate 40 széria, új Porsche Design modell is jött

Minden szempontból csúcsra járatva jöttek az új mobilok, az árazást tekintve is bátornak bizonyult a Huawei

Bemutatkozott a Mate 40 széria, új Porsche Design modell is jött

A Huawei elképesztően nehéz helyzetbe került mostanra, de a vállalat egy percig sem adja fel, árral szemben úszva bemutatta a világ talán valaha volt legjobb mobilszáriáját a Mate 40-nel. A Mate 40 és a Mate 40 Pro mellett egy Pro+ is érkezik, és ezek nagyon jól sikerültek, de sajnos nem lehet felhőtlen az öröme az érdeklődőknek, mert a szoftveres fronton továbbra sem javult a helyzet.

A Mate 40 Pro és Pro+ okostelefonok egyaránt 88 fokos szögben ívelt, Flex OLED technológiás panellel jöttek. 6,76 hüvelykes képátlóval rendelkeznek a készülékek, és egészen egyedi, 1334 x 2772 pixeles felbontással rendelkeznek. Az érintéseket a Mate 40 Pro és Pro+ eszközök 240 Hz-cel érzékelik, miközben 90 Hz-es megjelenítésre képesek. Támogatják a DCI-P3 színteret, és persze HDR szupport is van. A Mate 40-re is igaz a legtöbb felsorolt jellemző, csak az egy 68 fokban ívelt Flex OLED-es egységet kapott 6,5 colos méretben 2376 x 1080 pixeles felbontással.

Galéria megnyitása
Mate 40 és Mate 40 Pro

Sajnos a hazai közönségnek már a Mate 30 esetében is meg kellett barátkoznia azzal a gondolattal, hogy a mobilon nincsen ott a Google mobilos szolgáltatáscsomagja, és ezen a fronton nincs változás. Itt is a HMS került bevetésre olyan fejlesztésekkel, mint például az univerzális alkalmazáskeresésre alkalmas Petal Kereső.

Galéria megnyitása

A Mate 40 modelleken az Android 10-es alap maradt, de az Emotion UI grafikus felhasználói felületből már a 11-es verzió került elő. Ez olyan újításokat nyújt, mint mondjuk a fejlettebb ablakkezelés, látványosabb folyamatosan aktív mód, kamerahasználat indikátor a nagyobb biztonságért, és így tovább. Részletesen egy korábbi hírben foglalkoztunk az EMUI 11 fejlesztéseivel.

Az újdonságok 13 megapixeles előlapi kamerával lettek felvértezve, ami kiváló minőségű önarcképeket lesz képes megörökíteni. A Mate 40 mobiloknál 4K Ultra HD videózással lehet számolni már ezen a ponton, így akár a video bloggerek számára is jó lehet. A Pro és a Pro+ eszközöknél pedig még 3D ToF szenzor is figyel előre, ezt kihasználva nagyon biztonságos arcfelismerés vehető igénybe, és van érintésmentes gesztusvezérlés is.

Különösen nagy figyelmet fordított a Huawei a főkamerákra, ahogy azt a Mate szériánál már korábban is megszokhattuk. Mindegyik okostelefon ugyanazt az elsődleges képalkotót kapta meg, ami 50 megapixeles, 1/1,28 hüvelykes RYYB szenzort használ, így 1,22 mikronos pixelmérettel szolgál, és támogatja a képpontok összevonását. Az optika stabilizátoros és F/1.9-es a rekesznyílása.

Galéria megnyitása
Mate 40

A Mate 40 kapott még egy ultra-széles látószögű kamerát 16 megapixeles érzékelővel, és F/2.2-es rekeszértékű optikával ellátva. Ezen felül pedig van még ennek egy 85 mm-es (ekv. 35 mm) gyújtótávolságú, zoomolásra alkalmas egységet is, amiről azt kell tudni, hogy 8 MPixeles, optikai stabilizátoros, és F/2.4-es az apertúrája. Itt hibrid zoomolással 5-szörös átfogó érhető el.

Galéria megnyitása
Mate 40 Pro

A Mate 40 Pro esetében már Ultra Wide Cine társkamera van a hátlapon 20 megapixeles érzékelővel (1,6 mikron), és olyan ultra-széles látószögű optikával, ami nagyon sok fényt tud befogadni a maga nemében, mivel F/1.8-as a rekesznyílása. A zoomolásról egy periszkópos egység gondoskodik, ami 5-szörös nagyítást tud (125 mm, ekv. 35 mm), rendelkezik OIS támogatással. A Mate 40 Prónál már 7-szeres zoomátfogásról beszélhetünk.

A Mate 40 Pro+ pedig még többet nyújt. Itt az Ultra Wide Cine 20 MPixeles kamera a világon először torzításmentesen nyújt ultra-széles látószöget, ezáltal még érdekesebb képeket tud alkotni. Ezen felül pedig van egy 10-szeres optikai zoomra képes egység, mellyel az optikai zoomátfogás 17-szeres méretet öltött, ami példátlan mobilban (digitálisan pedig a 100-szoros szintet is ki lehet hozni, de ilyenkor már túl sokra nem lehet majd értékelni a fotók minőségét).

Galéria megnyitása
Mate 40 Pro+

Egy olyan periszkópos kamera található itt, ami már 240 mm-es gyújtótávval rendelkezik (ekv. 35 mm), optikai stabilizátoros, és F/4.4-es rekeszértékkel bír. Azért pedig, hogy ne legyen nagy a légüres tér a szimpla kamera és a 10-szeres zoomra képes között, itt van még egy 12 MPixeles, 70 milliméteres (ekv. 35) megoldás is kb. 3-szoros közelítéssel, F/2.4-es rekesszel. A sort pedig egy 3D ToF szenzor zárja.

A Huawei a Leica támogatásával fejlesztett ki a kamerarendszerét a Mate 40 szériának, ezáltal még jobban optimalizált és kidolgozottabb lesz az egész összhatás. Nemcsak a hardveres, hanem a szoftveres fronton is kiváló újításokkal lehet számolni. Az új ISP például képes lesz egy friss algoritmussal a csoportos arcképeknél a torzítás eltávolítására, így az embereknek nem lesz széthúzott az arca. Az XD Fusion HDR motor pedig arról gondoskodik majd, hogy a felvételek dinamikája minden esetben lenyűgöző legyen. És videózáskor akár az előlapi és a hátsó kamerával is egyszerre lehet 240 FPS-es lassított videót rögzíteni, egy kamerával rövid ideig pedig 3840 FPS érhető el.

A Huawei a Kirin 9000 rendszerchipet idén nem mutatta be előre, a Mate szériával együtt hullott le erről is a lepel. Ez egy olyan lapka lett, ami három különböző lépcsőben vonultat fel ARM magokat, van egyetlen Cortrex-A77 egység 3,13 GHz-es órajelen, három Cortex-A77 2,54 GHz-ra hangolva, és 2,05 GHz-en pedig egy Cortex-A55 kvartett gondoskodik a hatékonyságról. A csúcs-Kirin egy Mali-G78 integrált grafikus egységet kapott 24 feldolgozós kivitelben, így kiemelkedő lesz a tempója, 58%-kal gyorsabb a Snapdragon 865+-nál. És persze a dedikált NPU sem hiányzik, ami 2,4-szer erősebb az SD865+-hoz mérten, miközben 2+1 magból áll.

Galéria megnyitása

A Kirin 9000 minden eddigi rendszerchipnél gyorsabb, ami androidos eszközbe került, és már 5 nm-en született meg, ezáltal energiahatékonyságban is az élen jár. Az 5G fejlesztések terén a Huawei mindig is jól állt, és a Kirin 9000-nél sincs másként a helyzet, integrált Balong 5G modemmel van szerelve, ami valós körülmények között jelentősen jobb sávszélességet tud elérni a Snapdragon X55-nél. A Kirin 9000-ből készült egy szerényebb modell is, a Kirin 9000E, ami annyiban gyengébb, hogy az NPU-ja csak 1+1 magos, illetve az IGP nem MP24, hanem MP22 kiszerelésű, de ugyanúgy a Mali-G78 alapon van.

A Huawei Mate 40 a Kirin 9000E lapkát kapta meg, a Kirin 9000 pedig a Mate 40 Pro és a Pro+ kiváltsága lett. A Mate 40 8 GB-nyi rendszermemóriával lesz kapható, és 128 vagy 256 GB tárhelyet fog biztosítani, a Mate 40 Pro csak 8 GB RAM-mal és 256 GB hellyel szolgál, a Mate 40 Pro+ pedig már 12 gigás memóriát vonultat fel, de továbbra is 256 GB-nyi adattároló mellett. Az újdonságok minden esetben bővíthetőek NM memóriakártyával.

A kapcsolati lehetőségeket tekintve az 5G-n felül van itt továbbra is 4G LTE hálózati modem VoLTE-vel megtoldva, és minden földi jó akad még az eszközökben. Rendelkeznek az újdonságok Bluetooth 5.2 modullal, Wi-Fi 6 támogatással, infra porttal (IrDA), NFC chippel és nyilván A-GPS vevővel is, ami több helymeghatározó rendszer szupportjáról gondoskodik. Dual-SIM-esek is a termékek hibrid kialakításban.

Galéria megnyitása
Huawei MAte 40 Pro

Az Mate 40 és a Mate 40 Pro fekete, fehér és egy nagyon különleges ezüst színben lesznek elérhetőek üveg borítással, illetve műbőrrel pedig zöldben és narancssárgában készülnek. A Mate 40 Pro+ pedig fehér és fekete kerámia házzal kerül forgalomba. A Huawei is olyan üveget kezdett alkalmazni, ami kerámia erősítéses, ezáltal a vállalat elmondása szerint nagyon tartós. IP68 minősítéssel is rendelkezik a Mate 40 Pro és a Pro+, a szimpla Mate 40 variáns pedig IP53 védettséget élvez, szóval a fröccsenő vizet még ez is képes elviselni.

Galéria megnyitása
Mate 40 Pro+

A Huawei Mate 40 sztereó hangzással szolgál, az alján és a tetején is dedikált hangszórók gondoskodnak arról, hogy a maga nemében csúcsminőséget tudjon biztosítani. Állítólag még a mélyek is szépen fognak szólni, 150%-kal több basszust produkálhat az előző Mate modelleknél. A jobb hangot a játékoknál különösen jól ki lehet majd élvezni, és a gaming szekciónál az X-tengelyes rezgőmotor is emelni fogja a hangulatot. Az ujjlenyomat-olvasó minden esetben a képernyő mögé került.

A Mate 40 Pro/Pro+ egy 4400 milliamperórás kapacitású akkumulátorral lett ellátva, míg a Mate 40-be pedig egy 4200 mAh-s megoldás került. És annak köszönhetően, hogy az egész lapka nagyon hatékony, élen az integrált 5G modemmel, akár több órával hosszabb lehet az üzemideje az újdonságoknak, mint a konkurens Galaxy Note20 változatoknak. Kábelen a Mate 40 Prókat 66 wattos teljesítménnyel lehet tölteni, a vezeték nélküli eljárás pedig 50 W-os lett, és még 5 wattal töltésmegosztás is van. A Mate 40 pedig 40 wattos vezetékes gyorstöltéssel rendelkezik.

Galéria megnyitása

És ezzel még mindig nincs vége, ugyanis a Huawei Mate 40 Pro+-ból létrehozott átszabott külsővel a gyártó egy Huawei Mate 40 RS Porsche Design változatot is. Ez a készülék 12/512 GB-os kivitelben lesz csak elérhető, és azon túl, hogy izgalmasabb a külseje, túl sokat pluszban már nem nyújt. A tervezők ebbe a mobilba még egy infravörös hőmérőt zsúfoltak bele extraként. Mind minden PD modell, ez is nagyon dögösre sikeredett, de annyira sokba fog kerülni, hogy biztosan nem állnak majd érte hosszú sorokban az emberek.

Galéria megnyitása
Mate 40 RS Porsche Design

A Huawei Mate 40 900 euróról indul, a Mate 40 Próért 1200 eurót kell kifizetni, a Mate 40 Pro+ pedig már 1400 eurót fog kóstálni. Nagyjából az Apple és a Samsung árazásához lettek igazítva az okostelefonok. A luxuscikknek tekinthető Huawei Mate 40 RS Porsche Design pedig 2300 euróért vásárolható majd meg.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap