A Huawei bejelentette az Emotion UI 11 grafikus felületet

Jelentős vizuális frissítésként tekint a Huawei az EMUI 11-re, de ez még az Android 10-et használja.

A Huawei bejelentette az Emotion UI 11 grafikus felületet

Az Emotion UI már nagyon hosszú múltra tekint vissza, és rengetegen szeretik használni, ezért az új verziók érkezését is nagy figyelem szokta kísérni. A Huawei minden EMUI alá új Androidot is szokott pakolni, viszont ez a folyamat most megszakadt. Az EMUI 11 még az Android 10 rendszerrel bukkant fel. És arról nem is kaptunk információt, hogy ez miért van így, illetve ettől függetlenül érkezik-e az Android 11 a későbbiekben – reméljük, hogy igen.

A Huawei az EMUI 11 esetében már kiemelten nagy hangsúlyt fektet a több ablakos használatra, valamint az osztott képernyős módokra egyaránt. Ezek a lehetőségek már régóta megadatottak sok készülék esetében, de általában nem túl intuitívan működnek, ezen viszont most a kínaiak változtattak. Egészen sok módja lesz már ettől kezdve annak, hogy ablakokban legyenek appok megnyitva, akár egymás mellett is. A több kijelzős multitasking módot is továbbgondolta a vállalat, ezáltal egyszerűbben lehet majd fájlokat küldeni mobilról, tabletről más eszközökre.

Galéria megnyitása

A folyamatosan aktív móddal is sokat foglalkoztak a fejlesztők az EMUI 11 esetében. Ezt a felületet már igazán jól testre lehet majd szabni ettől kezdve. Kiválaszthatóak majd akár képek is a galériából, amikből színmintát fog venni a rendszer, és ezekből alakít ki egy egyszerű grafikát. Friss stílusokból is lehet már válogatni, és még animációt is lehet használni, de az már valószínűleg azért jobban fogja meríteni a telepet, mint a hagyományos felületek.

Galéria megnyitása

Egyre több mobilnál van már támogatva a magasabb képfrissítési ráta, és az Emotion UI fel fogja venni a tempót. Ennek az animációi már úgy lesznek optimalizálva, hogy még jobban lehessen érzékelni a gördülékenyebb animációkat. A Huawei mérnökei elvileg sokáig tanulmányozták, hogyan lehet a lehető legjobb „sima” hatást érzékeltetni az emberekkel.

Galéria megnyitása

Az alkalmazásengedélyeket a Huawei továbbgondolta olyan módon, hogy pontosan megmutatja majd a felhasználók számára az értesítési sávon, ha egy app éppen aktiválja a mikrofont, a GPS-t vagy a kamerát. Így látja majd az ember, ha látszólag szükségtelenül ér el valamilyen funkciót egy applikáció.

Egy ideje már van a Huawei-nél külső képernyős használati mód, amikor PC-szerű élményben tud részesülni ember. És ezt most továbbfejlesztette az EMUI 11-ben a vállalat. Itt már csak a mobilon fognak majd megjelenni az üzenetek, hívási értesítések, hogy védve legyen az ember privát szférája. Nem kell attól tartani, hogy egy érzékeny témájú üzenet a teljes baráti kör előtt feljön majd a tévé képernyőjén.  

A jegyzet app lehetővé teszi egy jegyzet több felületről való szimultán szerkesztését, így ebben a közös munka sem jelent gondot. Kamerával lehet azonosítani szövegeket, amiket rögtön direktben szerkeszthet, másolhat az eszköztulajdonos, és meg is oszthatja ezeket azonnal, de át is küldheti másik gépre a több kijelzős kollaboratió funkció révén. A Huawei még olyan apróságra is figyelt, mint a kapcsolók animációja, ami ezentúl egyértelműbb és vizuálisan szebb lesz.

Galéria megnyitása

Az Emotion UI 11 grafikus felhasználói felület hamarosan elérhető lesz a P40 szériára és a Huawei Mate 30 termékekre is. Ennél közelebbit egyelőre a megjelenéssel kapcsolatosan nem tudunk (de bétaként már elérhető néhány mobilra). Azt sem közölte a vállalat, hogy mi lesz azokkal a gépekkel, amik még a GMS-sel mutatkoztak be korábban. A Honor modelleken ez a Magic UI 4.0 verzióként fog befutni néhány egyedi extrával.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap