Belehúznak jövőre az iPhone-ok az 5G terén

Ming-Chi Kuo újabb információkat hintett el a 2020-ban érkező iPhone-ok kapcsán.

Belehúznak jövőre az iPhone-ok az 5G terén

Ming-Chi Kuo általában megbízható forrásnak szokott bizonyulni, ha az iPhone-okkal kapcsolatos pletykákról van szó. És a híres-hírhedt elemző ezúttal arról beszélt, hogy az Apple okostelefonjai 2020-ban már teljes mellszélességgel beállhatnak majd az 5G mögé.

Természetesen hivatalosan nem nyilatkozott még arról az Apple, hogy az idei évben milyen lehetőségeket fognak nyújtani az új generációs iPhone-ok, de azt már mindenki kész tényként kezeli, hogy az 5G támogatás még nem lesz megoldott. A vállalat évekkel ezelőtt kettő nagy partnerre támaszkodott a modemek beszerzésekor, de a két szék között végül a földre ült az 5G bevezetését tekintve. Mint ismeretes, a vállalat összerúgta a port a Qualcommal, az Intel pedig egész egyszerűen nem tudta megoldani az 5G fejlesztéseket időben, így a cég 2019-ben nem jutott 5G modemhez, pedig a konkurensei az idei évben már mind kínálnak vagy kínálni fognak ilyen masinát.

Időközben az Apple újra megállapodott a Qualcommal, és ennek eredményeként 2020-ban már garantáltan nem fogunk 5G-s iPhone nélkül maradni. Sőt mi több, Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy még a korábban vélténél is jobban fogja erőltetni a cupertinói alakulat az új generációs hálózati támogatás biztosítását. Az elemzőhöz eljutott információk szerint a vállalat mindhárom iPhone-ból készíteni fog olyan változatot, melynél biztosítva lesz az 5G modem is a korábbi technológiák támogatása mellett. Eddig csak arról lehetett hallani, hogy a mostani iPhone XS és az XS Max jövő évi utójául szolgáló készülékeknél lesz 5G biztosítva, most viszont már arról szól a fáma, hogy az olcsóbb mobil is rendelkezhet majd ehhez szükséges modemmel.

Galéria megnyitása

Kuo szerint az is lökést adhat majd az Apple részéről az 5G terjesztésének, hogy sikerült felvásárolnia az Intel mobilokkal kapcsolatos modemfejlesztő részlegét. A szakember szerint emiatt jó esély van arra, hogy a vállalat határozottabban elkezdi tolni az új generációs hálózat szekerét, hogy ezzel lényegében megágyazzon a jövőben érkező eszközök sikerének is, amelyek már a saját fejlesztésű modemet alkalmazhatják. Az elemző úgy véli, hogy erre azért is szüksége lesz az Apple-nek, mert 2020 második felében már a középkategóriás androidos okostelefonokba is leszivároghat az 5G. Ming-Chi Kuo vélekedése alapján akár már 250-350 dolláros ársávban is felbukkanhatnak majd 5G-s mobilok a Google operációs rendszerével.

Az 5G támogatástól sokan azt remélték korábban, hogy már az idei évben egy kulcsfontosságú képességnek számít majd, de ez biztosan nem valósul meg, viszont jövőre azonban már tényleg egyre fontosabb lehet majd a vásárlók szemében az 5G megléte. Éppen ezért a szolgáltatók is nagy hangsúlyt fektethetnek majd arra, hogy olyan eszközöket válogassanak be a kínálatukba, amik az 5G-vel is meg vannak toldva. És Kuo szerint az Apple még a folyamatosan bővülő AR ökoszisztémájában is megpróbálja majd jobban kihasználni az új hálózati technológiában rejlő lehetőségeket.

És végül még egy érdekesség: az elemző szerint az 5G-s iPhone-oknál kezdetben a 6 GHz alatti frekvenciatartomány szupportjára helyeződhet majd a hangsúly, nem pedig a mmWave-re. Az előbbi inkább a nagyobb általános lefedettséghez kell, az utóbbi pedig a kiemelkedő sávszélesség biztosításában lehet partner. Az egyelőre ködös Ming-Chi Kuo előrejelzésében, hogy ez pontosan hogyan nézne ki, de elvileg így olcsóbbá lehetne tenni az 5G támogatás biztosítását, viszont nem tudni, hogy milyen visszhangja lenne egy ilyen lépésnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap