Bejelentés előtt álló Intel processzorokról árulkodik a Fujitsu

Hamarosan új modellekkel bővül a Coffee Lake Refresh család.

Bejelentés előtt álló Intel processzorokról árulkodik a Fujitsu

A Fujitsu nemrégiben tett elérhetővé egy érdekes dokumentumot, ami az alaplapok és processzorok kompatibilitását taglalja, ezzel segítve az OEM eladásokat 2019 márciusában. A lista azért érdekes, mert a korábban bejelentett 9. generációs Intel Core sorozatú processzorokon kívül számos olyan modellt is tartalmaz, amelyek hivatalosan még be sem mutatkoztak. Az adatok között a termékkód mellett megtaláljuk az iGPU típusát (ha van), a TDP keret értékét, valamint a kétcsatornás memóriavezérlő által hivatalosan támogatott DDR4-es memóriamodulok effektív órajelét is.

Az eddig bejelentett normál, illetve iGPU nélküli „KF” és „F” sorozatú modellek mellett számos energiatakarékos, „T” jelölésű processzor is szerepel a listán. Ilyen például a Core i9-9900T, amelyről már írtunk korábban, de ide tartozik a Core i7-9700T, a Core i5-9600T, a Core i5-9400T, a Core i3-9300T, illetve a Core i3-9100T is. Lesznek még energiatakarékos Pentium és Celeron modellek is, amelyek között a Pentium Gold 5600T és 5420T, valamint a Celeron G4930T sorakozik. A lista alapján újabb „F” sorozatú, vagyis aktív iGPU nélküli processzorok is érkeznek.

Galéria megnyitása

A fentiek alapján jól látható tehát hogy a „T” sorozatú processzorok az egész termékpalettát lefedik a Core i7-es sorozattól a Celeron modellekig bezárólag, így aki energiahatékony asztali PC-t szeretne építeni, bőven válogathat majd a kínálatból. Persze ezeknek a válogatott lapkák köré épülő a processzoroknak eddig is megkérte az árát a vállalat, így erősen valószínű, hogy továbbra sem lesznek olcsók.

A klienspiac mellett az asztali munkaállomások szegmensét is megcélozza az Intel a Coffee Lake Refresh sorozatú processzorokkal: erre a piacra Xeon E sorozatú, ECC memóriatámogatással felvértezett, UHD Graphics P630-as iGPU-val rendelkezőmodellek érkeznek, szám szerint legalább négyen. és közöttük is lesz egy olyan változat, amely nem tartalmaz aktív iGPU-t, vagyis a hibás iGPU-val szerelt lapkákat itt is pénzzé teszi a vállalat, amivel igazából nincs semmi baj, amennyiben lesz rájuk kereslet.

Az új processzorok az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán jelenhetnek meg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap