Befejezi pályafutását az AMD StoreMI technológiája

A 2018-ban hódító útjára indított újítás nem sokáig volt a piacon, ugyanis az AMD már meg is szüntette támogatását. A StoreMI helyett egy új, ütőképesebb megoldás érkezhet a nem is oly távoli jövőben, ám erről egyelőre nem sokat tudni.

Befejezi pályafutását az AMD StoreMI technológiája

Az AMD nemrégiben jelentett be egy fontos változást, ami a StoreMI technológia elérhetőségét jelenti. A vállalat döntése szerint a StoreMI telepítője 2020. március 31-től kezdve nem érhető el letöltésre a hivatalos weboldalon keresztül, ám aki már beszerezte a szoftver legfrissebb változatát, továbbra is gond nélkül használhatja tovább. A változás azt is jelenti, hogy a StoreMI innentől kezdve nem kap semmiféle frissítést, technikai támogatást, illetve egyéb támogatást sem, azaz lassan nyugdíjba vonul. A technológiát természetesen nem deaktiválják ezután sem, így aki továbbra is szeretné használni, megteheti. Az AMD viszont figyelmeztet: harmadik félnek nincs jogosultsága a szoftver terjesztésére, így ezekkel a letöltőoldalakkal érdemes vigyázni.

Hogy mi az a StoreMI? Egy speciális szoftver, ami hibrid adattár létrehozását segíti, így a rendelkezésre álló SSD és HDD adattároló kapacitása összevonható, a gyakran használt fájlok gyors eléréséről pedig automatikusan, intelligensen gondoskodik a rendszer. Ennek köszönhetően a PC gyorsabban indul, rugalmasabban használható, azaz gyorsabbnak érződik, valamint az alkalmazások is gyorsabban használható állapotba kerülnek indítás után.

Galéria megnyitása

A további gyorsítás érdekében a rendszermemória is bevonható a feladatba, de csak maximum 2 GB-os kapacitásig. A StoreMI lényegében a korábban bemutatott Enmotus FuzeDrive köré épül, amelynek működéséről korábban részletesen is írtunk. A StoreMI lényegében egy ingyenes kiegészítő alkalmazás volt, amelyet szabadon le lehetett tölteni a támogatott platformokra az elmúlt 2 év során.

A StoreMI a második és harmadik generációs RYZEN processzorokhoz készült, támogatása azonban most befejeződött, helyét azonban egy jobb, egyszerűbben használható megoldás veszi át, amelynek fejlesztése már gőzerővel zajlik. Egyelőre annyi tudható, hogy ez az új technológia még a második negyedév folyamán megjelenik majd, ám az egyelőre rejtély, pontosan mit kínál, valamint a várható nevét is homály fedi – egyelőre.

Az Enmotus szakemberei ezzel egy időben úgy döntöttek, a meglévő AMD StoreMI felhasználók számára ingyenes technikai segítségnyújtást biztosítanak 2020. április 1-től egészen 2020. május 15-ig. Ezzel együtt egy akciót is hirdetnek, amelynek keretén belül a FuzeDrive 256 a szokásos ár feléért, mindössze 9,95 dollárért lesz elérhető, de csak limitált ideig, és csak azoknak, akik regisztrálnak az ingyenes technikai támogatásra. Utóbbi ajánlattal azokat veszik célba, akik 2020. május 15-e után is szeretnék használni a technológiát, ugyanakkor ehhez frissítésekre, illetve technikai támogatásra is szükségük van.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap