Az Nvidia sem lesz jelen a Mobile World Congress-en

Az amerikai nagyvállalat mellett számos egyéb cég is bejelentette már, 2020-ban távol marad a rendezvénytől. A szervezők ezzel együtt szigorításokkal és óvintézkedésekkel próbálják rontani a koronavírus terjedési esélyeit.

Az Nvidia sem lesz jelen a Mobile World Congress-en

Az idei Mobil Világkongresszus már biztosan nem lesz olyan nagy és szerteágazó, mint ahogy azt az elmúlt évek során megszokhattuk, ennek pedig egyetlen komoly oka van: egyre több gyártó jelenti be távolmaradását, ugyanis féltik alkalmazottaikat és partnereiket a koronavírus (2019-nCoV) jelentette veszélyektől.

Az elmúlt napok során számos nagy és neves szereplő döntött úgy, idén biztosan nem képviselteti magát az MWC 2020 alkalmával saját standdal és saját alkalmazottakkal, ami a kiállítást szervező GSMA számára nyilván nem jó hír, de a tudomásul vételen kívül igazából nem nagyon tudnak mit kezdeni a helyzettel. A távol maradók között lesz az LG, az Ericsson, illetve a ZTE is, a napokban pedig a Sony (bővebb infó itt), az Amazon és az Nvidia is bejelentette, ők sem vesznek részt a kiállításon.

Galéria megnyitása 2019-nCoV Az Nvidia esetében azért is lehet fájó pont ez a döntés, ugyanis a vállalat nem csak résztvevőként lett volna jelen a shown, hanem egyben fontos támogatóként is. A tervek alapján az Nvidia nem kevesebb, mint 10 előadást tartott volna mesterséges intelligenciával kapcsolatos témakörökben, valamint egy AI Edge Innovation Center névre keresztelt központot is létrehoztak volna, ahol sok érdekes fejlesztéssel lehetett volna megismerkedni.

Az ok természetesen ebben az esetben is a koronavírus jelentette egészségügyi kockázat, amelytől mind a munkavállalókat, mind pedig a partnereket szeretnék megkímélni, így bár nem szívesen hozták meg a döntést a távolmaradásról, szerintük ebben a helyzetben ez a megfelelő lépés.

A fenti cégek kiesésével egészen biztosan sivárabb lesz a show, mint ahogy azt megszoktuk – ráadásul még nem is végleges a távol maradók névsora, így további bejelentésekre is lehet számítani. A The Verge információi szerint biztosan jelen lesz viszont a Qualcomm, a Motorola, a Lenovo, a Xiaomi, a Vivo és a Honor is, vagyis nem maradunk újdonságok nélkül.

Galéria megnyitása Ez az MWC más lesz, mint a többi... A koronavírus miatt azonban számos extra biztonsági intézkedést vezetnek be, ahogy az várható volt. A GSMA közleménye szerint idén kétszer több orvos lesz a kiállításon, mint tavaly, ezzel együtt a különböző publikus terek és eszközök tisztítására, illetve fertőtlenítésére is sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek. A résztvevőknek igazolniuk kell majd, hogy az elmúlt 14 napban nem voltak Kínában, például az útlevélben található pecsétekkel, de egészségügyi dokumentációt is elfogadnak, ami a fertőzöttséget kizárja. Azokat a látogatókat, akik Kína Hubei tartományából érkeznek, be sem engedik majd a kiállítás területére, a többi látogatót pedig testhőmérséklet-ellenőrzésnek vetik alá.

A fentieken kívül a kiállítóknak és a látogatóknak tájékoztatást adnak majd azzal kapcsolatban, hogyan lehet csökkenteni a fertőzés kockázatát, illetve milyen óvintézkedéseket érdemes érvénybe léptetni a még nagyobb biztonság érdekében.

Maga a Mobile World Congress egyébként szokás szerint a spanyol nagyvárosban, Barcelonában kerül megrendezésre, méghozzá 2020. február 24-től egészen február 27-ig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap