A Sony virtuálisan veszi ki a részét a Mobil Világkongresszusból

Már féltucat vállalat mondta vissza a tervezett jelenlétét, de a Sony például igyekszik megoldani a helyzetet.

A Sony virtuálisan veszi ki a részét a Mobil Világkongresszusból

Napról napra gyarapodik azoknak a cégeknek a sora, akik nem lesznek ott a Mobil Világkongresszuson. Ahogy arról beszámoltunk, az LG, az Ericsson, az Nvidia és az Amazon teljesen kihagyja az év egyik legnagyobb mobilos eseményét, és a Sony is úgy döntött, hogy nem utazik, de a sajtótájékoztatóról nem mond le.

A japánok nagyon készültek arra, hogy ott legyenek az újdonságaikkal az MWC-n, jó előre be is jelentették, hogy nagy eseményre készülnek. És bár a mostani helyzetben azt gondolhatnánk, hogy akkor az egészet el fogja tolni a cég, de nem erről van szó. A Sony úgy határozott, hogy menetrend szerint lefolytatja a tervezett bemutatót, csak nem utazik Barcelonába a teljes képviseletével. Egy „rögtönzött” online közvetítés keretében leplezi majd le a cég a friss fejlesztéseit.

„A Sony szorosan figyelemmel kíséri az új koronavírus-kitörés utáni helyzetet, amelyet az Egészségügyi Világszervezet 2020. január 30-án globális vészhelyzetnek nyilvánított. Mivel kiemelkedő fontosságot tulajdonítunk ügyfeleink, partnereink, média és alkalmazottaink biztonságának és jólétének, azt a nagyon nehéz döntést hoztuk meg, hogy kilépjünk a MWC 2020 kiállításon való részvételből.” – jelentette be a Sony.

Galéria megnyitása

A vállalat hivatalos közleményéből kiderült ugyanakkor az is, hogy az előzetes információknak megfelelően, február 24-én, reggel fél 9-kor megtartja majd a tervezett sajtótájékoztatóját. A megváltozott körülmények miatt ezt az Xperia YouTube csatornáján lehet majd online közvetítésben nézni, ahol az új termékekkel kapcsolatos videók is elérhetővé válnak majd. És az MWC-n pedig minden bizonnyal lehet majd követni kivetítőn az online eseményt.

Ahogy az a közleményből is érződik, a Sonynál alapvetően nagy hagyománya van annak, hogy az elektronikai kiállításokra kiemelt hangsúlyt fektetnek, és nem hagynák ki a nemzetközi eseményeket normál esetben. Ebből a szempontból nem meglepő, hogy a japán gyártó úgy határozott, hogy minden áron megtartja a tervezett eseményét.

Azt pontosan nem lehet tudni, hogy ezúttal milyen megoldásokat fog a kamerák kereszttüzébe állítani a Sony az online bemutatón, de szinte biztosan lehet számítani olyan termékre, ami már 5G támogatással szolgál majd. A híresztelések szerint befuthat például az Xperia 5 Plus, amiben a Snapdragon 765 mobilplatform fog munkálkodni, és a készülék egy 6,6 hüvelykes megjelenítőnek adhat otthont. De egy friss csúcsmodell érkezése sem lenne teljesen meglepő.

A Sony nemcsak okostelefonokat, hanem kiegészítőket is szokott magával vinni az MWC-re, de azt nem tudni, hogy jelen helyzetben is bemutatja-e a cég az apróbb újdonságokat, melyeket ki szokott állítani a helyszínen.

Azzal együtt, hogy egyre több vállalat jelenti be, hogy nem lesz ott a Mobil Világkongresszuson a növekvő fenyegetés miatt, a GSMA folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy mindent megtesz azért, hogy a résztvevőknek ne legyen mitől tartania. Fokozott orvosi jelenlét, több ellenőrzés, kiemelkedő fertőtlenítési eljárások, és sok más egyéb intézkedés várja majd a helyszínen a kiállítókat, valamint a látogatókat egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap