Az MSI tisztázta a helyzetet AMD ZEN 2 CPU támogatás terén

Egy pillanatra azt hihettük, hogy az MSI térfelén nem érkezik ZEN 2 támogatás a meglévő 300-as sorozatú alaplapokhoz, de erről szó sincs.

Az MSI tisztázta a helyzetet AMD ZEN 2 CPU támogatás terén

A napokban egy érdekes levelet kapott az egyik Reddit felhasználó, aki kíváncsi lett volna rá, hogy MSI gyártmányú, X370 XPOWER Gaming Titanium típusjelzéssel ellátott alaplapja fogadja-e majd a ZEN 2-es processzorokat, vagyis készül-e hozzá ebből a célból új BIOS. Az MSI terméktámogatással foglalkozó részlege azt a tájékoztatást adta, hogy ennél az alaplapnál nem érkezik ZEN 2 támogatást nyújtó BIOS, ami nagy felhördülést váltott ki. Hírünkben megemlítettük a dolog mögött húzódó lehetséges okokat, így arra is gondoltunk, hogy félreértésről lehet szó.

Az MSI néhány órája ki is adott egy hivatalos sajtóközleményt, amellyel tisztázni szeretnék a helyzetet. Ebből kiderül, hogy a gyártó még mindig teszteli a jelenleg is forgalomban lévő, 300-as és 400-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapokat annak érdekében, hogy biztosan megfeleljenek az új processzorok követelményeinek. A cél a közlemény szerint az, hogy a lehető legtöbb alaplaphoz biztosítsanak ZEN 2 támogatással felvértezett BIOS-t, ami a következő generációs processzorok mellett a következő generációs APU egységek támogatásáról is gondoskodik.

Galéria megnyitása
A dolgok jelenlegi állása szerint a fenti alaplapok kapják meg a szükséges BIOS-okat, amelyek várhatóan május folyamán válnak letölthetővé. A lista persze még bővülhet, hiszen a tesztek zajlanak. Egyes vélemények szerint ezzel egyébként tesztelni akarta az MSI a piacot, mekkora felháborodást váltana ki egy olyan lépés, amit Intel fronton már megléptek a partnerek – ott persze az Intel nyomására. Ez mondjuk csak feltételezés, a végeredmény szempontjából pedig nincs is igazán jelentősége, hiszen a jelek szerint pozitívan zárul a történet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap