Shop menü

AZ MSI NÉPSZERŰ AFTERBURNER ALKALMAZÁSA VALÓSZÍNŰLEG NEM FRISSÜL TÖBBÉ?

Ezt maga a fejlesztő jelentette be, szerinte az Oroszország elleni szankciók okozta nehézségek miatt véget ért az MSI csapatával való együttműködés.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az MSI népszerű Afterburner alkalmazása valószínűleg nem frissül többé?

Az MSI Afterburner alkalmazása rendkívül nagy népszerűségnek örvend, hála a letisztult felhasználói kezelőfelületének, a sokoldalúságának és az egyszerű kezelhetőségének: a GPU diagnosztika mellett tuingra és finomhangolásra is használhatjuk az ügyes kis szoftvert. Az app legutóbb azért került a figyelem középpontjába, mert módosított, kártékony kóddal ellátott változatok kezdtek terjedni belőle, amelyekkel érdemes vigyázni, ahogy arra korábbi hírünkben felhívtuk a figyelmet. Most ismét rossz hírek érkeztek a szoftver háza tájáról, ugyanis Alexey „Unwinder” Nicolaychuck, az alkalmazás fejlesztését végző orosz szakember bejelentette, nincs minden rendben az app körül, sőt, szerinte olyannyira rossz a helyzet, hogy az alkalmazás valószínűleg nem is frissül többé.

Az a tény, hogy az MSI Afterburner 2021 decembere óta igazából nem kapott lényegi frissítést, akkor jelent meg ugyanis a legutolsó stabil verzió, aggodalommal töltötte el a szoftver rajongóit, akik közül néhányan meg is kérdezték a fejlesztőt a Guru3D fórumán, mégis mikor várható a következő frissítés, ami támogatást hoz az új generációs videokártyákhoz. A válasz sajnos lehangolóra sikeredett: a fejlesztő szerint mindazoknak, akik arra várnak, hogy az alkalmazás végre az RDNA 3 alapú videokártyákat is kezelje, elég sokat kell várniuk, ugyanis a közeljövőben nem várható frissítés. Szerinte a jelenleg helyzet alapján a szoftver fejlesztése lényegében leállt, és valószínűleg nem is folytatódik. Az ok: a politikai helyzet, illetve a szankciók okozta nehézségek, amelyek lényegében pajszert dobtak az olajozottan működő gépezet fogaskerekei közé…

Galéria megnyitása

A fejlesztő és az MSI csapata közötti együttműködés gyakorlatilag 11 hónappal ezelőtt ért véget, azóta próbált kisebb frissítéseket készíteni annak érdekében, hogy a szoftver használóit támogassa, még úgy is, hogy a licencmegállapodás 11 hónapja lejárt, így az MSI nem is fizetett a munkáért egy árva fillért sem. A projekt jelenleg tehát tetszhalott állapotban van, a fejlesztő inkább a fizetős munkákra koncentrál egy ideje, hiszen a kiadásait valamiből rendeznie kell, ám szabadidejében valamiféle támogatást azért még biztosítani fog.

Az MSI hivatalos weboldalán jelenleg is elérhető a legutolsó stabil változat, így ha szeretnénk beszerezni a szoftvert, csak onnan töltsük le, egyéb forrásból nem ajánlott. Érdekes módon a hivatalos weboldal egy árva szót sem ejt arról, hogy az alkalmazás fejlesztése gyakorlatilag leállt, így értelemszerűen arról sem ad tájékoztatást, mi lesz a szoftver sorsa. Amennyiben az MSI vezetése reagál a hírre, természetesen az ő álláspontjukat is közöljük.

Frissítés:

Az MSI közben válaszolt a WCCFTech munkatársának, a hivatalos reakció szerint már foglalkoznak a problémával. A fizetés azért maradt el, mert a háború miatt nem tudták továbbítani az összeget a fejlesztő bankszámlájára, ám még mindig kapcsolatban vannak vele, és próbálják kitalálni, hogyan oldják meg a helyzetet.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére