Az Intel Alder Lake sorozata a következő Windows 10 frissítéssel karöltve jelenhet meg?

Az új processzorok miatt a motorháztető alatt is jelentős változtatásokat kell eszközölni, éppen ezért indulhat egyszerre hódító útjára az Intel új platformja és a Microsoft Windows legfrissebb kiadása.

Az Intel Alder Lake sorozata a következő Windows 10 frissítéssel karöltve jelenhet meg?

Az Intel következő generációs processzoraival kapcsolatban sok-sok pletyka röppent már fel az elmúlt hetek és hónapok folyamán. A legújabb éppen azzal foglalkozik, pontosan mikor is érkezhetnek az újdonságok, amelyek az eddigi tervek alapján valamikor az év második felében mutatkozhatnak be, ám ezzel kapcsolatban eddig hivatalos konkrétum még nem látott napvilágot.

Most úgy tűnik, hogy az Alder Lake családba tartozó processzorok rajtját a Windows következő nagy frissítéséhez igazítják, amiről egyik-másik forrás – mint például a Moore’s Law is Dead – azt gondolja, olyannyira nagy változtatásokat hoz, hogy ezek miatt nem is marad érvényben tovább a Windows 10 elnevezés: a generációs ugrás miatt a Windows 11 névre válthat a Microsoft. Hogy miért?

Mert az Alder Lake sorozat tagjai hibrid felépítéssel rendelkeznek, azaz nagy teljesítményű Golden Cove és energiahatékonyságra kihegyezett Gracemont processzormagokat használhatnak, annak érdekében pedig, hogy ezt az új dizájnt hatékonyan kiszolgálhassa a Windows, jelentős változtatásokra van szükség a motorháztető alatt, főként a feladatütemező esetében. Ezek a változtatások, valamint a korábbi hírünkben emlegetett, többnyire a felhasználói kezelőfelületet érintő fiatalítás már elegendő ok lehet arra, hogy az új Windows a Windows 11 nevet kaphassa, ám ez a téma még így is eléggé képlékeny, egyelőre érdemes csak pletykaként kezelni.

Galéria megnyitása

Az Alder Lake modellek tehát a kétféle processzormag, illetve azok hatékony használata miatt komoly változtatást igényelnek Windows fronton, hiszen nem csak eltérő teljesítmény/watt aránnyal rendelkeznek, de utasításkészletek terén is tejesen más lehetőségeik vannak, ehhez pedig alkalmazkodni kell szoftveres fronton. Mivel ezt a nagy szoftveres változtatást az Alder Lake sorozat tagjai indokolják, így az Intel és a Microsoft a jelek szerint úgy dönthetett, kéz a kézben mutatkoznak be az Alder Lake processzorok köré épülő új platformok és az új generációs Windows.

A Windows újításairól várhatóan 2021. június 24-én esik szó egy előre bejelentett virtuális rendezvény keretén belül, míg a szoftver megjelenésére valamikor az év negyedik negyedévében kerülhet sor, jó eséllyel október folyamán, amennyiben minden a tervek szerint halad. Ekkor, vagyis jó eséllyel októberben érkezhetnek az Alder Lake sorozat első képviselői is, amennyiben az aktuális információk pontosak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap