Shop menü

AZ EVGA AZ ALAPLAPOK PIACÁRÓL IS KILÉP?

Erről pletykáltak a napokban.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Az EVGA az alaplapok piacáról is kilép?

Az EVGA anno óriási meglepetést okozott azzal, hogy kilépett a videokártyák szegmenséből, ahol jelentős piaci részesedéssel rendelkezett, termékeit pedig rengetegen szerették, nemcsak az extrém tuningosok, hanem a klasszikus gamerek közül is. A távozás oka az volt, hogy a vállalat vezetésének elege lett az Nvidia gyakorlatából, vagyis lényegében abból, hogy nem tekintették egyenrangú partnernek a céget – a sérelmekről ebben a hírben számoltunk be.

Akkoriban világossá tette az EVGA vezetése, teljes egészében hátat fordítanak a videokártyák szegmensének, vagyis sem az AMD, sem az Intel oldalán nem térnek vissza a piacra. Ez a döntés hatalmas érvágás volt a videokártya-piacnak, illetve valószínűleg az Nvidiának sem volt mindegy a döntés, hogy a vásárlókról már ne is beszéljünk.

A riadalmat okozó pletyka

Az EVGA az alaplappiacról szerencsére nem tervezte a kivonulást, legalábbis az elmúlt napokig bezárólag nem látszottak jelei annak, hogy e szegmensnek is hátat fordíthatnak. Az elmúlt hét végén viszont bombaként robbant egy pletyka, ami az egyik neves, ismert és elismert extrém tuningostól, Safedisc-től indult, ez ugyanis arra utalt, hogy az EVGA az alaplapok szegmenséből is távozhat.

Galéria megnyitása

A koreai Safedisc a Coolenjoy fórum virtuális hasábjain keresztül számolt be arról, hogy az EVGA tajvani irodájának teljes munkaerőbázisa távozik, ahol 170 munkavállaló dolgozik. Az alkalmazottak a hírek szerint felmondtak, és velük együtt K|NGP|N, a neves tuningmester, aki az EVGA csapatával régóta együttműködik a különböző különleges termékek kifejlesztésében, szintén hátat fordít a vállalatnak. Ez az információ elsőre sokkolónak tűnt és nehezen lehetett elhinni, igaz, a videokártyapiacról való távozást bejelentő beszámolók is legalább ennyire hihetetlennek és megdöbbentőnek tűntek, de azokról hamar kiderült, sokak számára fájdalmasnak nevezhető tényekről van szó.

A pletyka felbukkanását követően úgy tűnt, az EVGA ezt a szegmenset is maga mögött hagyja, új termékeket már nem jelentenek be, a jelenlegi raktárkészleteket pedig visszatartják annak érdekében, hogy a garanciális kötelezettségeinek eleget tehessen a vállalat.

Lassan elkezdtek szállingózni a hivatalos forrásból származó információk

Első körben az EVGA Spain munkatársai számoltak be arról, hogy „ez megint csak egy szokásos nap az irodában”, ami arra engedett következtetni, hogy a vállalat a teljes alaplappiacnak nem fordít hátat, csak a tajvani irodában történhetett valami, ami miatt az ott dolgozó munkavállalók távoztak, a tuningosoknak szóló termékeket fejlesztő extrém tuningossal, K|NGP|N-nel együtt. Ez az információ már más megvilágításba helyezte a történetet, igazából kezdett úgy tűnni, van egy pici lehetősége annak, hogy a pletyka ezúttal valótlanságokat állít.

Galéria megnyitása

Szerencsére az EVGA illetékesei viszonylag rövid időn belül reagáltak a pletykára és rendbe tették az ügyet. A hivatalos tájékoztatás alapján olvasták a pletykát és az üzeneteket. A tajvani iroda állításuk szerint rendben működik és K|NGP|N is az EVGA csapatát erősíti. A vállalat továbbra is folytatja az üzletmenetet, valamint a vásárlók támogatásáról is gondoskodik.

Ezek alapján úgy tűnik, valaki félreértett valamit, vagyis a pletyka szerencsére alaptalannak bizonyult. Reméljük, hosszabb távon is annak bizonyul majd, vagyis a távozásról szóló pletyka később sem válik valósággá – akármi is indította el, remélhetőleg sikerül megnyugtatóan rendezni a színfalak mögött zajló eseményeket.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére