Az ellenállás vége: jöhetnek a QHD Huawei mobilok

A Huawei a virtuális valóság miatt „tekeri” fentebb a felbontást a jövőben érkező csúcsmobiloknál.

Az ellenállás vége: jöhetnek a QHD Huawei mobilok

A Huawei is beadta a derekát az okostelefonok felbontásának növelése kapcsán, és ennek eredményeként a vállalat akár már a következő felsőkategóriás mobilját is Full HD-nál magasabb felbontással adhatja ki. A döntésnek egyszerű oka van: a piaci igény közvetve ezt diktálja.

A Hauwei azon kevesek közé tartozott eddig, akik határozottan ellenezték azt, hogy 1920 x 1080 képpontnál nagyobb pixelrengeteget felvonultató panelt szereljenek az okostelefonjaikba. A vállalat továbbra sem változtatott az eddigi álláspontján ebben a kérdésben, nem tartja indokoltnak az átlag felhasználásra tervezett mobiloknál a Full HD-nél magasabb felbontást, viszont egy új változó került képletbe, ami mégis indokolttá teszi ezt a fejlesztést. Egyre nagyobb teret nyer a mobilos VR, és bizony a felhasználók igénylik is ezt a lehetőséget, szóval ezúttal nem egy olyan újdonságról van szó, mint néhány éve a 3D esetében.

Richard Yu, a Huawei vezérigazgatója a Weibón nyilatkozta, hogy bár az elmúlt évben semmilyen érv nem szólt a 2K eszközök mellett, azok csak nagyobb fogyasztással rendelkeztek, miközben a felhasználó alig látott valamilyen különbséget. Idén azonban változott a helyzet, és a 2K indokolttá vált a virtuális valóság miatt.

A kínai alakulat nemrégiben leleplezte az első saját VR headsetjét is, ami jelenleg a Huawei P9 és P9 Plus, valamint a Mate 8 okostelefonokkal vehető használatba. A Huawei VR a Samsung Gear VR ellenfele szeretne lenni, és bizony tesz is ezért. Az egyszerű VR headsetekkel ellentétben a Huawei megoldása nemcsak abból áll, hogy bele lehet csúsztatni a telefont, és kész, hanem kezelőszervek is találhatóak rajta, és még egy érintőfelület is van az oldalán. Ezekkel úgy lehet irányítani a mobilt, hogy nem kell kivenni az eszközből, vagy egyáltalán levenni a felhasználónak a fejéről. Továbbá a lencserendszer jó hangolhatóságából fakadóan olyanok is kompromisszummentesen használhatják, akik egyébként dioptriás szemüveggel látnak csak megfelelően.

A Huawei VR nagyon jól sikerült, és biztosan lesznek iránta érdeklődők, viszont a megjelenésekor azonnal megkapta azt a kritikát, hogy mind a három okostelefon, ami kompatibilis vele, „mindössze” Full HD felbontást nyújt. Ezt a negatívumot próbálja majd kiküszöbölni a Huawei a Quad HD támogatással szolgáló mobillal, mobilokkal. Ennek fényében az sem lenne meglepő, ha a vállalat első 1440p-s megjelenítővel érkező okostelefonjánál a VR kapná a legnagyobb hangsúlyt.

Huawei Mate 8

Már azt is tudjuk egyébként, hogy nem kell sokáig várni a QHD kijelzős készülékre, ugyanis a napokban a kínai TENAA vizsgálatán egy olyan Huawei mobil járt, ami egy 5,7 hüvelykes, 2560 x 1440 képpontos megjelenítőnek ad otthont. Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy ez mely modell lesz, de sokan a legerősebb Honor V8-at látják benne, ami május első felében debütálhat. Ami biztos, hogy a szerkezet a KNT-AL20 azonosítóval járt a TENAA háza táján, és minden jel arra utal, hogy a csúcsot veszi célba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward