Az 5G-t helyezte a fókuszba a OnePlus az MWC-n

A vállalt bemutatta, hogy milyen lehetőségeket nyújt az új generációs hálózat a gyártó eszközével.

Az 5G-t helyezte a fókuszba a OnePlus az MWC-n

Már hónapokkal ezelőtt hallani lehetett arról, hogy a OnePlus egy 5G-s támogatást biztosító okostelefonon dolgozik, és sokan arra számítottak, hogy a vállalat terméke a Mobil Világkongresszus keretében fog bemutatkozni, de sajnos nem így lett. Kész mobillal nem szolgált a látogatók számára a cég, nem esett szó a OnePlus 7-ről sem, de egy prototípust kiállított üvegfalak közé zárva.

Ahogy a legtöbb gyártó – gyakorlatilag a Huawei-től eltekintve eddig mindenki –, a OnePlus is a Qualcomm közbenjárásával alkothatja meg az első 5G-s okostelefonját. A vállalat a bemutatóra készített kísérleti eszköznek az alapjául a Snapdragon 855 mobilplatformot választotta, és ehhez pedig a Snapdragon X50 hálózati modemet társította, ami az eddig látottak alapján 2,3 Gbps-os letöltési sebességről gondoskodhat. (A Qualcomm nemrégiben már a Snapdragon X55 egységről is lerántotta a leplet, de az csak a későbbiekben lesz hozzáférhető a partnerek számára.) A OnePlus még azt is megemlítette a prototípus kapcsán, hogy az RF Front-End is a Qualcommtól származik a konfigurációban, szóval teljesen a Qualcomm megoldásaira hagyatkozik a vállalat, és ebből igyekezik kihozni a legtöbbet. Állítólag sok optimalizálással készül a OnePlus annak érdekében, hogy a hasonló riválisokat is lekörözze.

Galéria megnyitása

Az 5G esetében sokszor emelik ki a nagy felbontású videocsevegést és az elképesztően gyors fájlmozgatás lehetőséget, de ez valójában nem túl izgalmas, és ezt szerencsére az OnePlus is felismerte. A kínai alakulat inkább egy játékkal mutatta be, hogy mire is képes az 5G hálózat. A demonstrációs szerkezeten egy repülőgépes szimulátort lehetett játszani kontrollerrel, és az volt a csavar ebben a történetben, hogy a szerkezet csak streamelte a játékot, ami valójában a felhőben futott. A kontroller persze a mobilhoz kapcsolódott, szóval elképesztően alacsony késleltetést kellett ahhoz biztosítani, hogy a jel elmenjen, majd a kép megfelelő felbontásban visszaérkezzen gyakorlatilag azonnal, hogy ez valós időben működhessen. A helyszíni beszámolók szerint az egész összeállítás rendkívül meggyőzően teljesített. Szinte egyáltalán nem lehetett lagot érzékelni, minden gombnyomására rögtön reagált a program.

A TechRadar közelebbről is szemügyre vette az üvegkalitkába zárt prototípust, aminek a kapcsán egy érdekességre hívta fel a figyelmet. A szerkezet egy 21:9-es panelt vonultat fel, és ebből kiindulva a szaklap úgy véli, hogy a OnePlus egy olyan dizájnon dolgozik, ami az eddigieknél is szélesebb képaránnyal szolgálhat. Jó esély mutatkozik arra, hogy a Sony Xperia 1-hez és az Xperia 10 pároshoz hasonlóan a OnePlus 5G-s támogatást biztosító szerkezete is 21:9-es panellel kerüljön bevetésre. Ennek az elrendezésnek megvan az az előnye, hogy keskenyebb lesz a készülék még nagyobb képátló mellett is, így kényelmesebben lehet egy kézben tartani, ezen felül pedig a Sony rámutatott arra, hogy a multitasking során is több előnnyel járhat a mostaniaknál is szélesebb megjelenítő.

Galéria megnyitása

A OnePlus elmondta Barcelonában, hogy folyamatosan keresi a szolgáltatók körében a partnereket, és egyre több vállalattal dolgozik együtt szorosan annak érdekében, hogy mire elkészül az 5G támogatást nyújtó okostelefonja, széles körben küldhesse bevetésre. Az Egyesült Államokban már több helyen is van 5G, viszont Pete Lau azt is leszögezte, hogy az USA-ban nem fog megjelenni az első 5G-s mobilja a OnePlusnak, oda egy olyan butított változata megy majd a jövőben érkező okostelefonnak, ami legfeljebb 4G LTE hálózati kapcsolatra lesz képes.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap