Apple AirPower – Minden remény elveszhet

Apple AirPower – Minden remény elveszhet

Az Apple 2017-ben, az iPhone X bejelentésekor rántotta le a leplet a saját vezeték nélküli töltőjéről, ami nem tűnt különlegesnek, de jó lehetőségeket ígért, megvalósítani azonban eddig nem sikerült. És most friss pletykák szerint már nem is igazán van arra esély, hogy ez valaha elkészül.

Egyszer már volt arról hír, hogy az Apple elengedte az AirPower töltőpadnak a fejlesztését, viszont egy kis csapad eddig még állítólag dolgozott azon, hogy sikerüljön megvalósítani a terméket, amibe a cégnek korábban beletört a bicskája. Most viszont iparági források szerint az Apple végleg lezárhatta a fejlesztést, és már egyáltalán nem számol azzal, hogy ez valaha megvalósulhat.

Jon Prosser hozta nyilvánosságra a Twitteren, hogy 2021-ben az Apple már egyáltalán nem szeretne erőforrást fordítani arra, hogy megoldást találjon az AirPower fejlesztést érintő problémákra. A szakember azt is hozzátette, hogy a forrásai szerint szinte már egyáltalán nincs arra esély, hogy az Apple három férőhelyet töltőpadja valaha létrejöjjön az eredetileg ígért formában.

Galéria megnyitása

Az Apple azt szerette volna, ha a saját fejlesztésű vezeték nélküli töltője kényelmesen tölthetett volna egyszerre három eszközt, egy iPhone okostelefont, egy Apple Watch okosórát és egy AirPods vezeték nélküli fülhallgatót. És a folyamat közben a mobilon valós időben lehetett volna figyelni azt, hogy a saját töltöttségi szintje mellett mi a helyzet a kettő kapcsolódó készülékkel.

Több cég is készített mostanra olyan töltőpadot, ami a töltést gond nélkül megoldja három eszköz esetében, ahogy azt az Apple szerette volna. Persze a konkurensek megoldások általában eltérnek a vállalat által megálmodott megoldástól. És azok gond nélkül teszik a dolgukat a töltési folyamat során. Nincsenek túlmelegedési és egyéb problémák, amikkel az AirPowernél szembe kellett nézniük a fejlesztőknek.

Legutóbb a Belkin kapcsán számolhattunk be olyan vezeték nélkül töltőről, ami három eszköznek a táplálására lett felkészítve. És az a megoldás már a MagSafe technológiát is alkalmazza, ez az iPhone 12 egyik nagy dobása.

Az Apple jelen állás szerint továbbra is a harmadik féltől származó vezeték nélküli töltőket kénytelen támogatni egyebek mellett például olyan módon, hogy ezeket forgalmazza a saját webes felületén. Nem tudni mit hoz a jövő, de belátható időn belül ezen a fronton nem igazán látni esélyt a változásra, szóval a vállalat partnerei nyugodtan fejleszthetnek ilyen kiegészítőket, már a MagSafe felhasználásával is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap