AMD FidelityFX támogatás Gears 5 és Shadow of the Tomb Raider alatt

Az újításnak köszönhetően alacsonyabb felbontás mellett is egy magasabb felbontásra jellemző képminőséget kaphatunk.

AMD FidelityFX támogatás Gears 5 és Shadow of the Tomb Raider alatt

Az AMD FidelityFX platformja szépen lassan terjeszkedik a játékok szegmensében: legutóbb az F1 2019 fedélzetén kapott helyet, most pedig újabb két játék, a régi és sokak által kedvelt Shadow of the Tomb Raider, valamint a szeptember 10-én megjelent Gears 5 is megkapta.

Galéria megnyitása Terjeszkedik a FidelityFX Hogy mi a FidelityFX lényege? Ez egy gyártófüggetlen, nyílt forráskóddal rendelkező technológia, amelynek alapját a Contrast Adaptive Sharpening, illetve a Luma Preserve Mapping adja. Mindkét eljárás azon dolgozik, hogy a megjelenő kép élesebb, jobb minőségű legyen, méghozzá úgy, hogy a javulásért cserébe csak minimális extra hardveres erőforrást kérnek. Ennek köszönhetően egy alacsonyabb, például 1080p-s felbontású kép a javítások hatására felveheti a versenyt egy 1440p-s képpel is – és egy 1440p-s felbontású tartalom közel úgy nézhet ki, mint ha valódi 4K-s tartalmat látnánk a kijelzőn. Ezáltal élvezhetjük az alacsonyabb felbontással járó sebességnövekedést, valamint ízelítőt kaphatunk a magasabb felbontás képminőségéből is. Persze a technológia nem egy Szent Grál, azaz vannak kisebb hibái is, amelyekkel együtt kell élni.

A fentebb részletezett FidelityFX támogatás most elérhetővé vált a Shadow of Tomb Raider alatt, hála Patch 18 névre keresztelt frissítésnek, vagyis lényegében a játék 1.0.296-os verziójától beszélhetünk FidelityFX integrációról. SOTR alatt ezzel együtt egyéb változások is érkeztek, például a Hidden City névre keresztelt helyszínen most már nincs megkötés, milyen ruhát viselhet Lara Croft.

Ezzel együtt a GEARS 5 is megkapta a FidelityFX támogatást, de a patch ezzel együtt a játszhatóságot befolyásoló változtatásokat is hozott. Ilyen változás például, hogy a kábító gránátok innentől kezdve nem gyakorolnak hatást azokra a játékosokra, akik éppen fedezék mögött vannak, de a rangsorolási rendszeren is változtattak, így a végeredmény jobban tükrözi majd a játékosok valós képességeit.

A két frissítés már elérhető az említett két játékhoz, így bátran ki lehet őket próbálni, amennyiben már rendelkezünk velük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap