Nvidia DLSS és AMD Fidelity FX támogatást kapott az F1 2019

Az efféle párosítás meglehetősen ritka egyelőre, így igazi különlegességnek számít.

Nvidia DLSS és AMD Fidelity FX támogatást kapott az F1 2019

Az AMD a Radeon RX 5700-as sorozat rajtjakor mutatta be a FidelityFX névre keresztelt technológiát, ami a Contrast Adaptive Sharpening és a Luma Preserve Mapping eljárásokat veti be annak érdekében, hogy az adott játékban részletgazdagabb és élesebb legyen a kép, mindezt pedig minimális extra erőforrás-igény mellett nyújtja. A nyílt forráskódú GPU Open kezdeményezés részeként érkező Fidelity FX igazság szerint nem egy AMD-exkluzív technológia, azaz akár GeForce sorozatú videokártyákon is működhet, amennyiben a játék tervezője megfelelően implementálja.

Galéria megnyitása

Hatását tekintve az Nvidia DLSS technológiájához mérhetjük, azaz a kisebb felbontású tartalmak az effekt következtében jobb minőségben jelenhetnek meg, mint normál módon. Maga a DLSS egyébként nem mentes a képhibáktól, illetve egyéb vizuális anomáliáktól, de ugyanez valószínűleg a FidelityFX esetében is elmondható, ha alaposan megvizsgáljuk az effekt hatásait.

A FidelityFX bejelentésekor már örömmel újságolta az AMD, hogy több játékfejlesztő is érdeklődik az újítás iránt, így hamarosan több játékban is elérhetővé válhat. A Rage 2 az elsők között kapott FidelityFX támogatást, nemrégiben pedig az F1 2019 is beállít sorba, sőt, utóbbi még DLSS támogatást is kapott, azaz igen rendhagyónak tekinthető.

Galéria megnyitása

Az első tesztek alapján a FidelityFX igazából nem egy csodaszer, de abban azért segít, hogy a képminőséget erőforrás-takarékosan javítsuk, ráadásul ezt nem csak AMD, hanem Nvidia videokártyákkal is megtehetjük. Utóbbi mindenképpen előny, hiszen míg a DLSS csak és kizárólag az RTX sorozatú Nvidia videokártyákon működik és zárt rendszert képez, addig a FidelityFX nyílt forráskódú rendszer köré épül és gyártófüggetlen módon használható, azaz elviekben jobb esélyekkel indul a piac meghódításában, de hogy végül népszerűvé válik-e, az majd csak később derül ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap