A világ első szünetmentes tápegysége, ami RGB világítást kapott és gamereknek készült

A Schneider Electric kötelékébe tartozó APC elsőként kínál gamer UPS-t, ami egész jó tartási idővel és egész jó felszereltséggel bír.

A világ első szünetmentes tápegysége, ami RGB világítást kapott és gamereknek készült

A gamereknek szánt termékek piaca sokkal rendszerint jobban pörög, mint az átlagos perifériák és komponensek szegmense, így ezt a felhasználói réteget minden gyártó igyekszik lehetőségeihez és képességeihez mérten maximálisan megcélozni. Ennek köszönhetően több termékkategória is nyitott a gamerek felé, már ami a külcsínt és a figyelemfelkeltő dizájnt illeti: már szinte minden fontosabb periféria elérhető RGB LED alapú világítással, modern köntösben, valamint a hardverkomponensek terén is hasonló tendencia mutatkozik – talán még a 3,5 hüvelykes merevlemezekből nem készült egyedül RGB LED világítással ellátott példány, de ami késik, nem múlik.

Galéria megnyitása

Erre a trendre a szünetmentes tápegységeket gyártó Schneider Electric is felfigyelt, így elkészülhetett az első olyan APC márkanévvel ellátott termék, amely immár RGB LED világítással is rendelkezik, sőt, a 12 RGB LED címezhető is. Hogy mire jó egy efféle termék? Lényegében több célja is van: egyrészt segít, ha áramkimaradás történik, ugyanis a benne található akkumulátorok az inverteren keresztül még biztosítanak annyi üzemidőt a rendszer számára, hogy az aktuális feladatainkat befejezzük és szabályosan állítsuk le a rendszert – ehhez persze megfelelően méretezett szünetmentes tápegységre van szükség, ami felnő az adott konfiguráció és környezet igényeihez.

A szünetmentes tápegység ezzel együtt a váltakozó áramú hálózat gyengeségein is segít: megakadályozza a rendszer kikapcsolását mikro-áramszünetek esetén, valamint a feszültség-ingadozás és a feszültségtüskék ellen is védi a hozzá kapcsolt eszközöket.

Galéria megnyitása

A gamerek által használt konfigurációk és a munkaállomások esetén persze nagyobb teljesítményű, hosszabb tartási idővel rendelkező megoldásra van szükség, ugyanis ezekben az esetekben jellemzően 350-500 W körüli, illetve még ennél is magasabb fogyasztást kell kiszolgálnia a rendszernek, amihez nagy teljesítményű szünetmentes tápegység szükségeltetik.

Ilyen az APC újdonsága, a BGM1500 és a BGM1500B, amelyek között csak szín tekintetében van különbség: az egyik szürkésfehér, míg a másik fekete dizájnnal érkezik. Az újdonságok házának tetején a szokásos visszajelző LED-ek alatt egy kijelző is látható, ami az aktuális üzemállapotról árulkodik, körülötte pedig egy RGB LED kört alakítottak ki, ami a különböző eseményeket színváltozással reagálja le.

Galéria megnyitása

A szünetmentes tápegység elejére került két USB Type-A és egy USB Type-C port is, amelyeken keresztül az USB-s eszközök akkumulátorának töltésére nyílik mód, hátul pedig összesen 10 konnektort alakítottak ki. Utóbbiak közül hatot véd a szünetmentes tápegység akkumulátorral, vagyis áramszünet esetén ezeken keresztül áram nyerhető a különböző eszközök működtetéséhez, míg a másik négy konnektorhoz csak túlfeszültség elleni védelem jár.

A szerkezet védeni tudja a telefonvonalat, illetve koax ki- és bemenettel is rendelkezik, ami a kábeltévé és a koax kábel alapú hálózatok esetében jöhet jól. A tápegység egyébként szinuszos, vagyis az akkumulátoros üzemben érkező váltakozóáramú feszültség jelalakja szinuszos, ahogy azt a normál váltakozó áramú elektromos hálózat esetében megszokhattuk. A szünetmentes tápegységekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat egyik régebbi cikkünkben már összeszedtük, itt olvasható.

Galéria megnyitása

Mivel az új szünetmentes tápegység típusjelzésében szerepel az 1500-as szám, ami 1500 VA terhelést jelent, így a termék jó eséllyel ugyanolyan, vagy nagyon hasonló tartási időket kínál, mint a szintén kompakt formában piacra kerülő BR1500MS modell, ami jelenleg 220 dollárba kerül.

A szóban forgó szünetmentes tápegység (UPS) 100 W-s terhelésnél nagyjából 77 percnyi, 500 W-os terhelésnél nagyjából 12 percnyi, míg 900 W-os csúcsterhelésnél nagyjából 4 percnyi tartási idővel rendelkezik, vagyis ennyi ideig működhetnek még róla a különböző eszközök, akár a router is. Ez a teljesítmény többnyire elég lehet arra, hogy egy-egy rövidebb csatát vagy küldetést még be tudjon fejezni a gamer az áramszünet alatt is, illetve menteni tudja az aktuális játékállást.

Az APC BGM1500 és BGM1500B a gyártó tájékoztatása szerint várhatóan október folyamán kerülhet az üzletek polcaira, arról azonban nem esett szó a hivatalos közleményben, hogy a két újdonság pontosan mennyibe kerül majd. Az Amazon előrendelési listája alapján 259,99 dolláros árra lehet számítani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap