Shop menü

A VILÁG EGYIK LEGNÉPSZERŰBB JÁTÉKA ÉRKEZIK A META QUESTRE

Ha a Microsoft nem hozta el a Minecraftot több tízmillió szemüvegre, majd jön helyette a Roblox.
Török Roland
Török Roland
A világ egyik legnépszerűbb játéka érkezik a Meta Questre

A Meta Quest 2, Pro és a hamarosan érkező Quest 3 úgy tűnik, hogy igazából csak nyer az Apple -féle headset bejelentésből, ugyanis eléggé felfokozta a VR iránti érdeklődést a Vision Pro. A Meta Quest sorozat több tízmilliós eladásával biztosan nem kerül majd veszélybe a döcögős rajtot vízionáló Vision Pro mellett, a tartalom mennyiségén pedig bizonyosan sokat fog dobni a latba a mostani bejelentés. 

A Roblox a világ egyik legnépszerűbb játéka ugyanis érkezik a Quest 2, Quest Pro, majd a Quest 3 szemüvegekre. 

Így értelmet nyer a pár héttel ezelőtti Meta bejelentés, miszerint a 14 éves VR játékos korosztályt lejjebb viszik 10 éves szintre. Korábban, ha a Meta rájött, hogy 14 éven aluli használja a szemüveget, akkor blokkolta az adott profil online hozzáférését, hogy ezzel védje a fiatalokat. Nemrég azonban a Meta lejjebb vitte a korhatárt 10 éves szintre, vagyis már rendkívül fiatal gyerekek is használhatják a szemüveget, ami nem hangzik túl jónak, de a Meta a szülők belátására bízza a dolgot. Ettől függetlenül a Roblox 13 éves korhatárbesorolással fog érkezni a headsetre, de érezhető, hogy a kiskaput meghagyták a fiataloknak. 

A Roblox érkezésével viszont egyértelmű, hogy kiknek akarta előkészíteni a terepet a Meta. A Roblox játék híresen a fiatalok kedvenc elfoglaltsága, a világ egyik legnépszerűbb címével több, mint 200 millióan játszanak havonta, és naponta 66 milliónál is többen indítják el, ami őrülten nagy szám.  

A Roblox korábban is támogatta a VR szemüveg módot, igaz csak PC-n. A játék bétája hamarosan viszont a Meta Quest App Lab üzletébe is bekerül, ami annyit tesz, hogy onnantól kezdve bárki, aki letölti, számítógép vagy konzol használata nélkül fér majd hozzá a tartalmakhoz. A béta végeztével a játék felkerül a Quest Store kínálatába is. 

A Roblox sokak szerint már egy metaverzum játékplatform, a Meta szemüvegére való érkezéssel pedig rengeteg világ és élmény nyílik meg a játékosoknak. A cross-platform jellegének hála az Xbox, Android, PC és VR játékosok együtt fognak majd tudni játszani, erre pedig csak pár hetet kell várni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére