A TSMC-hez is elért a koronavírus

A nagy tajvani bérgyártónál nemrégiben regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet, ez viszont nem akadályozza a termelést, így minden munka zavartalanul folytatódhat tovább.

A TSMC-hez is elért a koronavírus

A koronavírus jelenleg már 176 országban terjed, így igen komoly kihívás elé állítja az egészségügyi intézményeket, az orvosokat és az ápolókat, valamint a gazdasági életre is negatív hatást gyakorol, ugyanis a korlátozások miatt több szegmensben is hatalmas visszaesés tapasztalható, ez a kellemetlen helyzet pedig még hetekig, illetve hónapokig fennállhat. Időközben a nagy tajvani félvezetőgyártót, a TSMC- is elérte a koronavírus, erről a Reuters számolt be még a tegnapi nap folyamán. Az értesülések szerint a TSMC egyik üzemének dolgozójánál koronavírust diagnosztizáltak, így ő jelenleg kórházi ellátásban részesül, visszatérése pedig csak akkor lehetséges, ha maradéktalanul felépült a betegségből. Az alkalmazott koráról és egészségügyi állapotáról jelenleg nincs hír.

Az eset kapcsán a TSMC vezetése összesen 30 munkavállalót küldött otthoni karanténba, amelynek ideje szokás szerint 14 nap lesz, ugyanis ennyi ember érintkezhetett a koronavírusos beteggel, így mindenképpen meg kell várni a lappangási időt, hogy kiderüljön, vannak-e egyéb fertőzöttek is. A Reuters szerint az eset nem okoz fennakadásokat a TSMC gyáregységeiben, vagyis a termelés zavartalanul folyhat tovább.

Galéria megnyitásaEzzel egy időben viszont szigorú intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy a koronavírus terjedése ellenére is biztosítható legyen az üzemek zavartalan működése. Első körben természetesen alapos fertőtlenítést eszközölnek minden olyan területen és eszköznél, ahol és amelynél erre szükség lehet. A második lépés pedig az, hogy a munkavállalók innentől kezdve elkülönített csoportokban folytatják a munkát, hogy csökkentség a vírus terjedésének esélyeit. További extra intézkedés, hogy innentől kezdve a munkavállalóknak kötelező maszkot viselniük minden egyes megbeszélésen, képzésen, illetve az összes közösségi területen is, mivel ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az esetlegesen már fertőző, de még tüneteket nem mutató emberek kisebb eséllyel fertőzhessenek meg másokat. Ezt a gyakorlatot egyébként több ország is javasolja és követi, ugyanis sokak szerint segíthet a fertőzések számának minimalizálásában, márpedig most ez az egyik legfontosabb teendő.

Tajvanon eddig egyébként viszonylag jól sikerült kordában tartani a COVID-19 terjedését, ugyanis jelenleg még csak 108 fertőzöttet tartanak számon az országban, ami meglepően alacsony szám ahhoz képest, hogy mennyire közel van Kína. Ez részben a rendkívül gyors reagálásnak, illetve a fertőzés terjedését minimalizáló stratégiának köszönhető, ami a jelek szerint mindenképpen kifizetődő, hiszen a 108 esetre egyelőre még csak 1 halálos áldozat jut – ami persze így is szomorú, hiszen így is egy emberéletről van szó.

A koronavírus miatt egyébként lehet, hogy elmarad, illetve később lesz megtartva az idei Computex, igaz, hivatalos állásfoglalás még nincs a témában, de a tajvani kormányzat intézkedései miatt a külföldiek most nem utazhatnak be az országba, csak speciális esetekben, így az előkészületeket sem igazán tudják lebonyolítani az érintett gyártók.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap