Veszélybe került a Computex 2020

Holnaptól nem fogad Tajvan külföldieket, ami ellehetetleníti a Computex 2020 körüli előkészületeket, illetve hosszabb távon a rendezvény megtartása is veszélybe kerül.

Veszélybe került a Computex 2020

A koronavírus lassan minden országot elér, így egyre több óvintézkedést hoznak a különböző kormányzatok annak érdekében, hogy lassítani tudják a fertőzés terjedését, ennek érdekében pedig a nagyobb rendezvényeket is betiltják, azokon ugyanis óriási mértékben terjedhet a vírus, hiszen sok ember van együtt viszonylag kis légtérben, ami ráadásul zárt. Ennek esett áldozatául már több nagy és neves rendezvény világszerte, ám néhánnyal kapcsolatban még mindig nem lehet biztosan tudni, hogy végül megrendezik-e, vagy sem.

Galéria megnyitásaKérdéses például, hogy lesz-e idén Computex, ami Tajpej városában kerülne megrendezésre, méghozzá 40. alkalommal, így elég fontos eseményről lenne szó, ám a kockázatok alapján nem biztos, hogy jó ötlet a megtartása. A jelek szerint csökken is annak az esélye, hogy a Computex idén a szokott időszakban, június elején nyissa meg kapuit, ugyanis a tajvani kormányzat fontos intézkedéseket hozott a napokban, amelyek 2020. március 19-én lépnek életbe.

Mivel a koronavírusos megbetegedések száma ott is növekvőben van, arra a döntésre jutott a kormányzat, hogy nem fogadnak több külföldi vendéget az említett időponttól kezdve, akik azonban még úton vannak, 14 napos karanténba kerülnek megérkezésük után. Azok az állampolgárok, akik Egyiptomban Európában és Törökországban jártak, otthoni karanténba kerülnek, amit nem hagyhatnak el két hétig.

A beutazási tilalom alól kivételt képeznek azok, akik rendelkeznek ARC igazolvánnyal, diplomata útlevéllel, illetve speciális belépési jogosultsággal, amelyet a kormányzat állított ki. Természetesen beutazás esetén ezek a személyek is kéthetes karanténba kerülnek a maximális biztonság érdekében.

Noha a Computex 2020 csak júniusban kezdődik, az előkészületeket nagyrészt már áprilisban megkezdik, hiszen gondoskodni kell a kiállításon jelen lévő termékek importálásáról, a standok kialakításáról, valamint a logisztikával kapcsolatos ügyeket is intézni kell. A dolgok jelenlegi állása szerint nincs kizárva, hogy a júniusi Computex 2020 elmarad, hivatalos tájékoztatás azonban még nincs az ügyben. Alternatív módon egy későbbi időpont mellett is dönthetnek majd a szervezők, amennyiben a járványhelyzet erre lehetőséget ad. Amennyiben érkezik konkrét információ a rendezvény lefújásával vagy elhalasztásával kapcsoltban, arról később természetesen beszámolunk. Hírünk írásakor (2020. március 19. 10:10) a rendezvényt szervező TAITRA még semmilyen változást sem jelentett be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap