A TSMC 7 és 5 nm-es Nvidia GPU-kat is gyárthat?

Az iparági pletykák szerint igen, vagyis a vállalat két bérgyártóra is támaszkodhat a következő GPU generáció gyártása kapcsán.

A TSMC 7 és 5 nm-es Nvidia GPU-kat is gyárthat?

A DigiTimes iparági információkra hivatkozva szellőztette meg, hogy a TSMC mind 7 nm-en, mind pedig 5 nm-en gyárthat az Nvidia számára grafikus processzorokat, vagyis beigazolódni látszik az a korábbi pletyka, amelynek értelmében a következő generációs Nvidia GPU-k nem egy helyen, hanem két bérgyártónál is készülhetnek: a TSMC-nél és a Samsung-nál.

Galéria megnyitásaA TSMC meglehetősen jól áll gyártástechnológiák terén, ugyanis a 7 nm-es csíkszélességgel már régóta ki tudja szolgálni a megrendelőket, igaz, a gyártástechnológia hatalmas népszerűsége kisebb fennakadásokat is okozott az elmúlt időszakban. Az 5 nm-es csíkszélességgel kapcsolatos munkák szintén remekül haladnak, vagyis az év második negyedévében már meg is indulhat az EUV rétegekkel kiegészített technológia tömegtermelésben történő bevetése.

Az Nvidia következő GPU architektúrája várhatóan a GTC 2020 alkalmával mutatkozhat be, amely idén a COVID-19 világjárvány miatt csak online módon lesz elérhető, fizikai rendezvények nem lesznek, ahol a szakemberek találkozhatnának egymással. A szóban forgó eseményen mutatkozhat be az Ampere architektúra, ám az egyelőre nem világos, pontosan mely termékcsaládokba érkezik meg idén.

Mivel a Turing architektúra hat negyedéve képviselteti magát a piacon, így lassan időszerű lehet a leváltása, vagyis nem csak a HPC és az AI szegmens, hanem a GeForce és a Quadro sorozat is új szereplőket kaphat. Ezekkel kapcsolatban remélhetőleg rövidesen több információ is érkezhet.

Az Nvidia új stratégiája biztonsági játékként fogható fel, ugyanis akár a TSMC, akár a Samsung esetében fordul elő gyártástechnológiával kapcsolatos probléma, a másik félnél továbbra is zavartalanul folyhat a grafikus processzorok termelése, már amennyiben a DigiTimes iparági információi helyesek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap