A Sony is összehajtható mobilon dolgozik

A japán szakemberek még a fejlesztés korai szakaszában járnak, ami nem meglepő azt figyelembe véve, hogy ilyen kész termékeket eddig még senki nem dobott piacra.

A Sony is összehajtható mobilon dolgozik

A Sony okostelefonos ágazata nagyon gyengén teljesít, de a vállalat az elmúlt hónapokban többször is elmondta, hogy ez nem jelenti azt, hogy kivonulna a területről. Sőt mi több, további fejlesztések lesznek, de már szinte csak a felsőbb árkategóriákra fognak ezek koncentrálni. És most az a hír járja, hogy a cég már dolgozik azon, hogy összehajtható mobilt tegyen le az asztalra.

A Kínából származó pletykák szerint a Sony egy olyan szerkezeten munkálkodik a színfalak mögött, ami az Xperia 1 és Xperia 10 modellekkel bevezetett 21:9-es képarányú lesz, és ehhez a szerkezethez a Samsung fogja biztosítani a hajtogatást elviselő panelt, ami természetesen AMOLED technológiás lesz. A kiszivárgott információk szerint a japán szakemberek még a fejlesztés korai szakaszában járnak, ami nem meglepő azt figyelembe véve, hogy ilyen kész termékeket eddig még senki nem dobott piacra.

Mindössze a Samsung és a Huawei tudott bemutatni működő terméket, de sem a Galaxy Fold, sem a Mate X nem került mostanáig a boltokba. A hagyományos okostelefonok készítése már mindenkinek rutinosan megy, a hajtogatható masinák azonban egészen új terepet jelentenek korábban nem látott kihívásokkal. (Elég csak megnézni a Galaxy Foldot, aminél váratlan problémák adódtak közvetlenül a megjelenés előtt, és már több mint egy hónapja csúszik, és még most sem lehet tudni, mikor kerülhet a boltokba.)

Galéria megnyitása
Sony Xperia 1

A Sony által megálmodott hajtogatós telefont valószínűleg úgy lehet majd összehajtani, ahogy a kagylós kialakítású készülékeket régen (a borítón csak egy független grafikus munkája látható, nem olyan lesz a készülék). Hasonló dizájnon dolgozik elvileg a Motorola is, aki a RAZR szellemiségét visszaidéző termék bemutatására készülhet a pletykák és a szabadalmak alapján. A japánok a híresztelések szerint Xperia F néven küldhetik majd bevetésre a saját megoldásukat, ami eléggé adja magát; az „F” a Foldable, vagyis hajtogatható szóból eredeztethető.

A Sony flexibilis szerkezete nemcsak a megjelenésével fog jeleskedni, hanem állítólag már támogathatja majd az 5G hálózatokat is. Ezt egyszerűbben meg lehet persze oldani, mint a hajtogatós dizájnt, ami egy sor szofisztikált megoldást igényel. Az első 5G hálózati modemmel szerelt Sony Xperia valószínűleg már a következő hónapokban elérhető lesz. A cég előszeretettel szokta a jelentős újításait a nagy kiállításokra vinni, így nem lenne meglepő, ha az 5G-s okostelefonja az IFA 2019 keretében kerülne reflektorfénybe szeptemberben. Mindenesetre egy működő prototípus ebből már az MWC-n villantott is a Sony.

Galéria megnyitása

A hajtogatható, 5G hálózati támogatást biztosító Sony Xperia F viszont csak jóval később fog elkészülni. A kínai forrás 2020-as megjelenést valószínűsít.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap