A Sony is villantott 5G-s mobilt

A Sony is villantott 5G-s mobilt

A Mobil Világkongresszuson a Sony négy új okostelefont is bemutatott (Xperia 1, Xperia 10 Plus, Xperia 10, Xperia L3), melyekkel előre láthatólag széles ársávot fog lefedni. Olyan kereskedelemi forgalomba szánt termékkel nem rukkolt elő, ami 5G támogatást nyújt, ám mint az időközben kiderült, azért prototípusként ilyen megoldást is kiállított.

A Sony következő generációs hálózati egységgel is felszerelt eszköze megtekinthető volt a Qualcomm és a gyártó saját standján is, viszont a visszajelzések szerint egyik helyen sem lehetett kézbe venni a fejlesztés alatt álló szerkezetet. A kiállítási mobilok üzemeltek, a cég folyamatosan hálózati sebességtesztet futtatott, a Qualcomm berkeiben látható példányon pedig egy technológiai videó ment, amiben a Qualcomm fejlesztései köszöntek vissza. Túl sokat sajnos nem sikerült arról megtudni, hogy mikor kerülhet a boltokba a Sony első 5G-s okostelefonja, de az egészen biztos, hogy a cég Snapdragon komponensek használatával fogja kalap alá hozni a végleges terméket.

Galéria megnyitása

A kiállított 5G támogatást nyújtó prototípusról azt lehet tudni, hogy nem meglepő módon a Snapdragon 855 mobilplatform lapult benne, amihez a Snapdragon X50 hálózati modem kapcsolódót. Ez mondhatni most az induló csomag az 5G-s okostelefonok fejlesztéséhez pillanatnyilag, ettől lényegében egyedül a Huawei tért el a nagyobb vállalatok közül, neki azonban saját komponensei (Kirin 980 és Balong 5000) vannak erre a célra. A Sony fejlesztés alatt álló szerkezetéről elmondható még, hogy az Xperia 1 és Xperia 10 modellekhez hasonlóan 21:9-es, vagyis extraszéles a képarány.

Galéria megnyitása

A kiállítási eszköz kapcsán megtudhattuk Adam Marsh-tól, a vállalat globális kommunikációs csapatának egyik tagjától, hogy igazából a dizájnnal még nem érdemes foglalkozni, ennek a mobilnak csak az a célja, hogy tesztelni tudják vele az 5G-t és a szükséges antennadizájnt a mérnökök. A szakember azt is elárulta, hogy a kiállított példány egyelőre nem nyújt teljes hálózati támogatást, csak bizonyos frekvenciatartományokban üzemel. Marsh leszögezte, hogy a Sony meglátása szerint még nincs itt az 5G ideje, egyelőre a 4G LTE hálózatokon általában nagyobb tempó érhető el és sokkal több helyen férhető hozzá. Igyekezett azt is elmondani, hogy masszívan belemerültek az 5G tanulmányozásába, csak egyelőre nem tervezik a kereskedelmi forgalomba szánt gép elindítását, de ez a későbbiekben meg fog változni.

Több nagy gyártó is bejelentett már kereskedelmi forgalomba szánt 5G-s okostelefont Barcelonában, és valószínűleg még idén megteszi ezt a Sony is, csak egy kicsit tovább kell rá várni. A japán alakulat előszeretettel időzíti az új termékeinek a bemutatását a technológiai kiállításokra, minden évben felvonul az IFA-n, szeptember elején, és valószínűleg idén sem lesz ez másként, így elképzelhető, hogy Berlinnek már kész 5G-s konstrukcióval együtt vág neki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap