Reflektorfényben a Sony Xperia 10 sorozat és az Xperia L3

A japán vállalat három középkategóriás mobiltelefont is leleplezett Barcelonában.

Reflektorfényben a Sony Xperia 10 sorozat és az Xperia L3

A Sony az Xperia 1 mellett bemutatott még három olcsóbb okostelefont is, és részben ezeknél is történt átnevezés. Az Xperia XA utódok párosa Xperia 10 és 10 Plus néven került reflektorfénybe, az alsóbb árkategóriás Xperia L-széria tagja viszont maradt a régi sémánál, és Xperia L3 néven érkezik.

Sony Xperia 10 és 10 Plus

Galéria megnyitása
Sony Xperia 10

A Sony az Xperia 10 és 10 Plus modelleknél ugyanúgy 21:9-es képarányt használ, mint az Xperia 1 esetében, de ezúttal már IPS technológiás megjelenítőkről beszélhetünk 2520 x 1080 képpontos felbontás mellett. Az Xperia 10 6 colos lett, az Xperia 10 Plus pedig már 6,5 hüvelykes. Az okostelefonok egyaránt az Android 9.0 operációs rendszerrel fognak kereskedelmi forgalomba kerülni, és a gyártó legújabb grafikus felhasználói felületét nyújtják annak szinte minden extrájával, szóval a szoftveres oldalon frissnek ígérkeznek. A mobilok 8 megapixeles előlapi kamerával lettek ellátva, ami legfeljebb 1080p-s minőséget lesz képes biztosítani a videocsevegések során. A főkamera eltérő a gépezetekénél. Az Xperia 10 Plus egy 12 és egy 8 MPixeles egységet vonultat fel, és a szerényebb egység zoomolásra alkalmas, míg az Xperia 10 egy 13 és egy 5 megapixeles megoldással szolgál, de itt már a segédkamera csak a mesterséges mélységélesség előállítására szolgál. Az eszközök egyformán 4K videózást támogatnak (16:9 és 21:9 formátumokban) és rendelkeznek elektronikus stabilizálással.

Galéria megnyitása
Sony Xperia 10 Plus

Az Xperia 10 a Qualcomm Snapdragon 630 mobilplatformot vonultatja fel, az Xperia 10 Plus pedig már az izmosabb Snapdragon 636 rendszerchipre lett bízva, így valamelyest jobb tempóra lesz képes a nagyobb eszköz. Ami a tárkapacitást illeti, azonosak az okostelefonok, ugyanúgy 64 GB-tal lesznek elérhetőek, viszont a rendszermemória terén már van némi eltérés, mivel az Xperia 10 3 és 4 GB-os kivitelekben jön, az Xperia 10 Plus pedig 4 és 6 GB-tal lesz elérhető – a kövérebb RAM csak néhány piacot fog érinteni mindkét esetben. Opcionálisan elérhetőek lesznek a vasak Dual-SIM-es változatban, de nem minden régióban. A hálózati kapcsolati lehetőségeiket tekintve számolni lehet tizenkettes kategóriájú 4G LTE modemmel, Wi-Fi-vel, Bluetooth 5 modullal és NFC chippel is, valamint biztosított az A-GPS vevő, ami több műholdrendszerre is képes támaszkodni.

A Sony az előlapokra Gorilla Glass üveget pakolt, de a burkolat csak plasztikból van ezeknél némi fémhatással. A készülékek elérhetőek lesznek fekete, sötétkék, valamint ezüst színben, és ezek mellett az Xperia 10 jön rózsaszínben, az Xperia 10 Plus pedig aranyban. Az ujjlenyomat-olvasó része mindkét konfigurációnak, ezt az érzékelőt a mobilok oldalán kell keresni. Sajnos az akkumulátor egyik készüléknél sem túl izmos, az Xperia 10 egy 2870 mAh-es kapacitású telepre lett bízva, míg az Xperia 10 Plus egy kereken 3000 milliamperes akkut kapott. Itt csak abban lehet bízni, hogy a Sony különböző szoftveres megoldásai jól fogják kezelni akkumulátorokat. Legalább a gyorstöltés biztosított, így szükség esetén rövid idő alatt menetkész állapotra tölthetőek az eszközök.

Sony Xperia L3

Végül lássuk az Xperia L3-at, ami még egy régivágású szerkezetnek ígérkezik, így a megjelenítője sem szokatlanul széles, csak 18:9-es és 5,7 hüvelykes méretű – a felbontása pedig 1440 x 720 képpontos. Sajnos a Sony itt nem ügyelt arra, hogy friss operációs rendszert használjon, az Android Oreo van még jelen a masinán, és nem is beszélt arról a gyártó, hogy később érkezne rá Android 9.0 frissítés. Az előlapi kamera 8 megapixeles, ez elegendő lesz a videocsevegések bonyolításához, és önarcképek fotózásakor is jól fog jönni. A hátlapra egy duálkamera került, melyet egy 13 és egy 2 MPixeles szenzor párosa alkot, és itt a segédkamera arra szolgált, hogy előállítsa a mesterséges mélységélességet. Videókat Full HD-ban rögzíthetnek majd ezzel a mobillal a felhasználók, és a LED-es villanónak hála sötétben is munkára lehet majd fogni.

Galéria megnyitása

A tervezők a MediaTek Helio P22 lapkára építkeztek itt, ami kiváló hatékonysággal és elfogadható sebességgel szolgál majd, hiszen 12 nm-es csíkszélességen készül és nyolcmagos felépítésű. 3 GB-nyi rendszermemóriával lett felszerelve az Xperia L3, ami pedig a háttértárát illeti, 32 gigabájtos kapacitást nyújt, miközben bővíthető is szükség esetén. A kapcsolati lehetőségek között van 4G LTE hálózati modem, Wi-Fi, Bluetooth modul, FM rádió és még NFC chip is, amit a Sony előszeretettel használ eszközök társításánál. Akad a mobil fedélzetén ujjlenyomat-olvasó, mégpedig az oldalára lett ez „elrejtve”. Fekete, arany és ezüst színekben lesz kapható ez az újdonság. Az Xperia L3 jól bírja majd egy töltéssel, mivel egy 3300 milliamperes akkumulátor került bele, és még hatékony is a hardveres környezet.

Az árakról a Sony nem beszélt egyik esetben sem, de teljesen egyértelműen elhatárolhatóak egymástól a gépezetek, szóval az nem kérdés, hogy az Xperia L3 lesz a legolcsóbb, az Xperia 10 és 10 Plus pedig valahol félúton lesz az Xperia 1-hez vezető úton. Egyelőre az sem világos, hogy mikor fognak ezek a mobilok bevetésre kerülni, de remélhetőleg nem kell rájuk sokáig várni.

Galéria megnyitása

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap