A Nintendo egyszerűen védekezik a használt játékok ellen

Mégpedig úgy, hogy olyan játékokat készít, amiket a vásárlók nem akarnak majd eladni. Úgy látszik, sikeres a stratégia. 

A Nintendo egyszerűen védekezik a használt játékok ellen

Olyan játékokat kell készíteni, amelyeket az emberek nem akarnak majd becserélni vagy eladni. Legalábbis ez a Nintendo véleménye, melyet a Nintendo of America karizmatikus vezetője, Reggie Fils-Aime közvetített a jónép felé.

"Ez főként olyan játékokat érint, melyekből évente jelenik meg új rész, vagy olyanokat, melyek nem különböznek eléggé a többi címtől. A Nintendo címeivel szinte egyáltalán nincs ilyen gond. Miért? Mert a játékaink újrajátszhatósági értéke nagyon magas. A vásárlóink folyamatosan tolni akarják a Mario Kartot, vagy a New Super Mario Bros-t, esetleg a Pikmint. Ezért jóval alacsonyabb százalékban cserélik be a játékainkat, mint az iparági átlag."

Éppen ezért Fils-Aime nyilvánvalóvá tette, a Nintendo gyakorlatilag hátradőlt, és eldöntötte, hogy semmilyen technológiával nem gátolja a használt játékok piacát. Bíznak abban, hogy ha megfelelő tartalmat készítenek, megfelelő igényességgel, akkor a játékosok meg akarják majd tartani a játékokat.

Ami azonban még érdekesebb, hogy Fils-Aime nem tapasztalt semmilyen összefogást, vagy mozgolódást a háttérben, úgy tűnik tehát, hogy a szigorításokat a Microsoft egyedül találta ki és vezette be. Ezt támasztja alá Peter Moore EA-fejes nyilatkozata is, aki szintén arról beszélt, hogy a kiadó nem támogatott semmilyen DRM-intézkedést.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward