A Microsoft cáfol: nem viszi el a termelést Kínából

A Nikkei beszámolójának állításait a Tom's Hardware munkatársainak cáfolták.

A Microsoft cáfol: nem viszi el a termelést Kínából

A Nikkei munkatársai néhány napja számoltak be arról, hogy az egyes nagy OEM-ek milyen várható forgatókönyvek szerint telepíthetik át különböző termékeik termelését Kínából egyéb országokba, mint például Thaiföldre, Vietnámba, a Fülöp-szigetekre, illetve Tajvanra. Akkoriban úgy tűni, hogy ezt a lépést egyebek mellett a Dell, a HP, az Amazon és a Microsoft is javában kezdi előkészíteni, ugyanis számos tényező kényszeríti erre a cégeket, amelyek közül kétségkívül a Kína és az Amerikai Egyesült Államok között zajló kereskedelmi háború jelenti a legnagyobb problémát. Ezzel együtt persze a kínai munkaerőpiac átalakulása is fejfájást okoz a cégeknek, ahogy azt korábbi hírünkben már említettük.

Galéria megnyitásaA korábbi beszámoló értesüléseit az Acer és az ASUS már megerősítette, vagyis ez a két cég termelésének egy részét biztosan elviszi Kínából, ám a többi vállalat nem igazán kívánta kommentálni az írás állításait. Azóta viszont eltelt pár nap, a Microsoft vezetése pedig úgy látta, érdemes tisztázni a helyzetet, ugyanis a Nikkei beszámolója az ő szemszögükből nézve nem igazán fedi a valóságot. A Tom’s Hardware munkatársainak nyilatkozó illetékesek leszögezték: a vállalat nem tervezi a termelést elvitelét Kínából, azaz minden marad a megszokott mederben, és a háttérben sem zajlik semmiféle tervezgetés. A pletyka többi részét sem szerették volna kommentálni, azt azonban megerősítették, az iparág többi szereplőjéhez hasonlóan ők is aggódnak az új tarifák negatív hatásai miatt, ugyanis ezek miatt nőni fognak az elektronikai eszközök árai, ami fájó pont lesz a vásárlók számára.

Június végén egyébként az Amerikai Egyesült Államok elnöke, Donald Trump, valamint Kína vezetője, Xi Jinping megegyezett abban, hogy újrakezdik a kereskedelmi tárgyalásokat, amelyek az újabb 25%-os büntetővám bevezetésével kapcsolatosak. Utóbbi 300 milliárd dollárnyi értékű árura vonatkozik, így egyebek mellett a noteszgépek, az SSD-k, a billentyűzetek, a táblák és sok más egyéb eszköz áraira is negatív hatást gyakorolhatnak – vagyis drágulást hozhat az intézkedés.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap