A hónap játéka - 2010. szeptember

Elkezdtek szállingózni a jobb játékok, de a java még hátravan!

A hónap játéka - 2010. szeptember

A hónap játéka - 2010. szeptember

A szeptember tulajdonképpen egy kisebb előjáték volt ahhoz a játékdömpinghez, ami a következő két hónapban várható. Nem jelent meg ezer és egy szoftver egyik platformra sem, viszont már találkozhattunk nagyon jó játékokkal is, ráadásul többel, mint amennyi az egész nyár folyamán megjelent. Mivel a teljes árú játékok mellett rengeteg olcsóbb, letölthető is megjelent, amik egész jóra sikerültek, ezért ezekkel még foglalkozunk majd a jövőben, de a szavazásba nem kerültek be, hogy elkerüljük a káoszt (de elöljáróba annyit, hogy az új Lara Croft egész jó lett). Mostantól tehát nem igazán lesz üresjárat, minden héten 3-5 teszt várható, viszont most lássuk, hogy mikkel kényeztettek minket a kiadók szeptemberben.

PC

A PC-seknek jó hír volt a hónapban, hogy végre valahára befutott a Darksiders erre a platformra is. Mivel kevés az igazán jó akciójáték PC-n, ennek biztos sokan örültek. Aztán ott van még az exkluzív Civilization V is, aminek nem készült konzolváltozata, vagy az Amnesia: The Dark Descent, ami hasonló cipőben jár. A döntés nem volt triviális a részünkről, eléggé különböző stílusok csaptak össze, de végül mind egyetértettünk abban, hogy ki kapja a díjat.

A Civilization V vérfrissítést hozott a sorozatba, ami sokaknak tetszik, sok régi játékost pedig elijesztett, de ettől még az év egyik legjobb stratégiai játékával van dolgunk, ami a mod eszközöknek hála remélhetőleg sokat fog fejlődni a következő hónapokban. A sorozat egyébként jövőre lesz 20 éves.

[vote id="66" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

[bold]

PlayStation 3[/bold]

PlayStation 3-on ugyan nincs Civilization-ünk, de van helyette másunk. Bár cikkünk még nincs róla, a HAWX 2 sajnos nem tökéletes, így nem ez a játék nyerte a plecsnit tőlünk. Kizárásos alapon végül csak egy jelölt maradt talpon:

Néhány tartalom sajnos Xbox exkluzív lett a Dead Risinghoz, de ettől még egy nagyon szórakoztató, jó feszültséglevezető játék PS3-ra is. Megjelenés előtt tartottunk tőle, hogy a zombisereg kicsit unalmas lesz, de szerencsére közel sem ez a helyzet.

[vote id="67" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Xbox 360

Kár is lenne húzni az időt, Xbox-on egy exkluzív játék nyert, és nem véletlenül.

A Halo: Reach talán a széria legjobb darabja, és végre egy olyan játék, amivel lehet fitogtatni azt, hogy mire képes az Xbox, ha mindent ki akarnak hajtani belőle. Mivel előzményről van szó, ezért már a játék elején sejthetjük, hogy mi lesz a vége, de így is nagyot üt. Ráadásul annak is örülhetnénk, hogy a játék tele van magyar telepesekkel, de amilyen oroszos akcentussal tolják a srácok, azt kívánjuk bár ne minket szemeltek volna ki. Sebaj, semmi sem lehet tökéletes, és néhány apró hibát leszámítva a Reach egy igen kiemelkedő játék, minden FPS rajongó Xboxosnak kötelező darab.

[vote id="68" style="width: 450px; margin: 0 auto"]

Kapcsolódó cikkek:

Amnesia - The Dark Descent

Civilization V

Darksiders: Wrath of War

Dead Rising 2

F1 2010

Halo: Reach

Quantum Theory

R.U.S.E.

Spider-Man: Shattered Dimensions

(a többi cikk az archívumból érhető el: iPon cikkarchívum)

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward