Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Spider-Man: Shattered Dimensions - A törés

 • Dátum | 2010.09.09 12:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

A Rend és Káosz táblája több egy egyszerű ősi leletnél. A legenda szerint ez tartja fent az egyensúlyt a világ dimenziói között, ha nem létezne, vagy bármi történne vele, akkor felborulna a valóság, és teljes káosz lenne úrrá a Földön. A kőtáblát hosszú évezredekig elveszettnek hitték, nemrég azonban újra előkerült, ez pedig rengeteg bűnöző figyelmét felkeltette, köztük Mysterióét is, aki még a New York-i Természettudományi Múzeumba is képes volt betörni az értékes tárgyért. A rablás nem jött össze, Pókember ugyanis megakadályozta azt, viszont harcuk közben a tábla megsemmisült, a darabjai pedig szétszóródtak a világban. A játék története tehát adott, meg kell szereznünk a szilánkokat, a dolog azonban nem lesz könnyű, hiszen mindegyik darab valami bosszúszomjas rosszfiúnál kötött ki, nekik pedig eszük ágában sincs azt visszaszolgáltatni.

Egy igazi unikum a képregények világában
Egy igazi unikum a képregények világában

A Spider-Man: Shattered Dimensions-ben négy világ találkozik. A főszerepben az általunk ismert Pókember van, ő töri össze a táblát, a dimenziók megnyitásával pedig előkerül a fekete ruha, továbbá a hős múltbéli, illetve jövőbeli alakja is. Mind a négy karakter eltérő világban küzd meg a gonosszal. A jelen New York városát és annak két eltérő személyiséggel rendelkező hősét azt hiszem, nem kell senkinek sem bemutatni, a másik kettővel viszont nem mindennap találkozhat az ember. A múltbéli Pókember egy sötét, koszos, noire világba kalauzol el minket, az 1930-as évekbe, amikor még vadásztak a szuperhősre, ezért nekünk is az árnyékokban kell közlekednünk, gondosan elbújva a figyelő szemek elől, lesből lecsapva ellenségeinkre. A 2099-es jövőbeli New York ennek inverze, egy hatalmas, neonfénybe öltözött metropolisz elevenedik meg előttünk, mozgó reklámtáblákkal. Összesen tizennégy pálya van, ebből egy darab amolyan bevezetésként szolgál nekünk, négy játszódik az általunk ismert világban, és három-három a másik dimenziókban.

Fekete ruha, fekete lélek
Fekete ruha, fekete lélek

A játékmenet rendkívül egyszerű. Minden helyszínen van egy főellenség, aki magánál tarja a tábla egyik darabját, nekünk pedig át kell verekedni magunkat a csatlósain, majd egy epikus csatában legyőzni őt, ezzel is közelebb jutva a világ rendjének helyreállításához. Gonoszokból persze akad bőven, kalandjaink során találkozhatunk a Buldózerrel, a Homokemberrel, a Skorpióval és a Vészmanóval is, de később feltűnik Deadpool, Elektro, és Kraven, a vadász, hogy Pókember leghíresebb ellenfeleit ne is említsük. A dolog jól hangzik, a pályák azonban kivétel nélkül mind egyetlen sablonra épülnek. Csak mennünk kell előre, megcsinálni néhány ügyességi részt, majd jön a főellenség, akit azonban sosem lehet elsőre legyőzni. A csata végén elmenekül, mi követjük őt, miközben támadnak a zsoldosok is, majd még egyszer vagy kétszer legalább el kell kapnunk, hogy végleg feladja a macska-egér játékot. Ez így pedig rendkívül unalmas, a pályák ráadásul túl hosszúak is, sokat kell szenvednünk, mire véget érnek a megpróbáltatások.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 14.
  2010. 09. 11. 14:48
  még nincs pc-s, de lesz! elvileg még ebben az évben...
 • 13.
  2010. 09. 11. 11:50
  Sexspear: igen, igen, javítottam a grafikai elírást, kimaradt, hogy vannak hagyományos, nem rajzolt részek is.

  Szefmester: úgy tudom, nincs PC-s.
 • 12.
  2010. 09. 10. 18:19
  A Beenox-tól sose lehetett sokat várni. Eddig és ezután is csak béna pókember játékokat fog csinálni. Nekem nagy kedvencem a képregényhős, de a fejlesztést már nagyon rég elvettem volna tőlük és a Rocksteady-hez mennék könyörögni, hogy vegyék már kézbe ezt a figurát is, ha a Batman mellett van egy kis idejük.
 • 11.
  2010. 09. 10. 18:09
  Remélem ezzel a játékkal a fejlesztők több utat is nyitottak meg a Pókember játék franchisenak.

  Még több, csak is Noir Spider-man játékot a népnek!!!! de felőlem készíthetnének mind a négyből külön játékot, azt se bánnám.

  Az értékeléssel egyébként nem értek egyet! 8/10 szvsz.
 • 10.
  2010. 09. 10. 16:19
  Ennél tényleg többet érdemel a pókfej.
 • 9.
  2010. 09. 10. 10:35
  Nah most akkor ez megjelent PC-re vagy sem? Amúgy az ilyen szuperhírós játékoknál benne van az is a pontozásnál hogy van akinek tetszik az adott híró vagy netán nem kedveli, sőt a képregények ellen van. Egy rajongó nyugodtan adjon az értékeléshez 10-20 Pontot.
 • 8.
  2010. 09. 10. 10:25
  PC-re, mintha nem jelent volna meg, legalábbis mindenhol tagadják.
  Itt is, és még néhány oldalon is látom, hogy már megjelent PC-re
 • 7.
  2010. 09. 10. 08:01
  Amennyire vártam a játék kb. akkora csalódás is lett számomra. A dizájn gyerekes, rossz kamerakezelés és iránytás, és a grafika se a legszebb. Kisgyerekeknek tökéletes de vérbeli pókemberfanoknak elég kevéske. Sokkal többet vártam ettő a játéktól. Értékelésem: 10/5
 • 6.
  2010. 09. 09. 21:28
  Szerintem nem lopták a Batman Elvisz, én azt gondolom, hogy anélkül káosz lenne a játékban. Pókösztönje eddig is volt. A Noir féle látványvilág emlékeztethet a Batmanére, de én ezt nem negatívumként élem meg. Szerintem sok helyen alul pontozták, egyetértek az IGN 8 pontjával. Nekem egyedül a kamera volt sokszor negatív.
 • 5.
  2010. 09. 09. 21:11
  Kb. egyet értek a cikkel.
  Elég hiányos a játék. meg hozzátéve hogy a pokérzék lopás érzésü a batman AA detektiv modjárol,
  és még hogy gombokat nyom meg vagy falakat dönt le ugyanugy néz ki mint batman 3as horgonya.
  Meg megemlitenem a vizet, grafikailag olyan csunya hogy az már bün.
 • 4.
  2010. 09. 09. 20:13
  Nagyon meggyőző cikk, a szinkron a mélybe van húzva, de még csak annyi sincs megemlítve, hogy maga Stan Lee is ott szöszöl..
  Az alapötlet szvsz fantasztikus, viszket is érte a tenyerem...na majd meglessük mit szólnak hozzá mások.
 • 3.
  2010. 09. 09. 19:49
  Történetileg is elég korrekt szerintem. A dimenziók nem minden esetben rajzosak. A 14 főellenfél változatos ötletes, és elég sok a humor benne. Valamint az akciók szépek. A kamera helyenként ratyi, az sem tetszett, hogy nem mászhattam benne mindenhol. Mindenesetre hamarosan én is megírom a saját tesztem. Tízből nyolc!
 • 2.
  2010. 09. 09. 18:56
  Tény, hogy sokkal jobb bármelyik eddigi Pókember játéknál, de még mindig nagyon gyenge, a történet sokkal többet érdemelne egy kölyökakciónál.
 • 1.
  2010. 09. 09. 17:21
  Ennél sokkal többet érdemelne ez a játék.