Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Quantum Theory - A pokol tornácán


Civilizációnk hanyatlik, az emberiség legsötétebb időszaka ez. A harmadik világháború mindent elpusztított, országokat rombolt le, és milliókat ölt meg, az újjáépítés azonban még el sem kezdődött, amikor újabb csapás érte az emberiséget. Néhány évvel ezelőtt kezdődött minden. Egy rejtélyes torony emelkedtek ki a földből, sokan a sátán bosszúját, és az apokalipszis eljövetelét jósolták, és bármi is volt az, örökre megváltoztatott mindent. Az invázió napján lángba borult az egész világ, démoni lények törtek a felszínre, akik elrabolva az emberek lelkét és testét, tovább erősítették a gyilkos szörnyekből álló halálseregüket. A szerencsések meghaltak, a túlélők pedig hiába indítanak rendszeres támadást a torony ellen, a kapuig sem jutnak el, egy igazi mészárszék ez, abból is a legmocskosabb, legkeményebb. De a háború erőt ad. Nem adjuk fel. Nem adom fel. Jelenleg én vagyok az egyetlen ember, aki elég erős ahhoz, hogy megdöntse a gonosz hatalmát, messziről jöttem, s a legjobb az, ha nem kérdezősködtök a múltamról. Syd vagyok, és ez az én történetem.

A hős, és a hősnő
A hős, és a hősnő

A Tecmo Koei legújabb játéka pokoli jövőképet fest elénk. Az emberiség megmentéséért kell harcba indulnunk, hogy aztán szembeszállva a pusztító erőkkel, újra békét és megnyugvást hozzunk a világra. Hősünk, Syd igazi veterán démonirtó, hatalmas fegyvereivel százszámra küldi vissza a föld mélyére a vérszomjas vadakat, százkilós páncélja megvédi őt a legkeményebb támadásoktól is, a szemében azonban látni valami nem emberit, valami furcsa és félelmetes csillogást, amiről senkinek sem beszél. Talán leküzdte a fertőzést, és ez valami mellékhatása a benne lappangó, démoni erőknek? Vagy egy egészen más világ szülötte? Akárhogy is, a sorsunk a kezében van, útja során pedig elkíséri őt Filena is, a csinos harcoslány, aki pofán röhögve a halált, az első sorból akarja végignézni a torony pusztulását.

S az ostrom kezdetét veszi
S az ostrom kezdetét veszi

Hangulatos kis történetnek ígérkezik mindez, a bevezető sorok egy sosem látott, epikus háború képét festik elénk, vérszomjas démonokkal és életüket nem sajnáló, hős harcosokkal, az igazság viszont az, hogy a Quantum Theory egy harmadosztályú, béna Gears of War másolat lett, nem több. A játékmenet ugyanarra a fedezékes, előre nyomulós akcióra épül, mint amit Bleszinski blockbusterében láttunk, még a helyszínek és karakterek is hasonlóak, annyi különbséggel, hogy itt locustok helyett emberi szörnyekkel kell harcolnunk, és nem lehet őket kettéfűrészelni sem. S hogy mindezt milyen minőségben kaptuk? A játék vetekszik az orosz 1C Company termékeivel: ronda, irányíthatatlan, unalmas és rettenetesen ötlettelen az egész, nem is értjük, hogy egy nagy japán kiadó, ami eddig olyan címekhez adta csak a nevét, mint a Ninja Gaiden, a Dead or Alive és a Fatal Frame, hogyan tudott ennyire mellélőni. Azt hitték, hogy majd megismételik az Epic sikerét? Vagy ki sem próbálták a Quantum Theoryt, és egyetlen PPT alapján vették meg? Akárhogy is, most nagyot csalódtunk!

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 9.
  2010. 10. 01. 18:44
  amikor megláttam róla az első képet, azthittem, hogy ez csak valami koncept izé, vagy béta valami, de nem, tényleg ennyire hihetetlenül gagyin néz ki. engem kifejezetten idegesít.
 • 8.
  2010. 10. 01. 17:06
  tenyleg ennyire [mod]?
 • 7.
  2010. 10. 01. 16:32
  uristen: Szerintem a Hellgate: London kifejezetten jó játék volt...
 • 6.
  2010. 10. 01. 14:28
  38%... 2010.... pénz pénz pénz...
 • 5.
  2010. 10. 01. 14:12
  Ez hasonlit a Hellgate: London nevu jatekra. Hat az sem volt valami egetrengetoen jo... egyszer vegig jatszottam nagynehezen, de majdnem sikerult beleunnom a vege fele. Ez pedig olyan jatek, hogy csak helyet foglalana a merevlemezemen feleslegesen.
 • 4.
  2010. 10. 01. 12:36
  régen láttam már ilyen alulértékelt játékot.
 • 3.
  2010. 10. 01. 10:13
  Ez borzalmas...
 • 2.
  2010. 10. 01. 09:34
  Nem bírom ki, hogy ne szóljak be, ti meg nem tudtok leszokni róla:

  Hányszor akarjátok még EPIKUSnak fordítani az EPIC-et?

  Nem tudom ki indította el ezt a baromságot, de az epikus (elbeszélő) magyarul mást jelent!
  Az "epic battle" nem epikus csata hanem eposzi küzdelem (ti. az Iliász csatáinak nagyságára utalnak).

  P.S. Ez már a sokadik eposzi fordítási bukás.
 • 1.
  2010. 10. 01. 06:09
  Még sok is a 38% erre a játékra