A GTX 1060 és a GTX 1050 utódai 2019 folyamán érkezhetnek

Idén már nem számíthatunk a kereskedelem fő áramába szánt modellek érkezésére, de jövőre a most még hiányzó modellek is megjelennek.

A GTX 1060 és a GTX 1050 utódai 2019 folyamán érkezhetnek

Az Nvidia GeForce RTX 2000-es sorozatában idén három tag már egészen biztosan megjelenik, ugyanis a korábbi bejelentés szerint rövidesen érkezik a GeForce RTX 2080 Ti, a GeForce RTX 2080 és a GeForce RTX 2070 is. Az új videokártyák egy ideig, amíg a raktárkészletek ki nem apadnak, együtt foglalnak majd helyet az üzletek polcain régi, GeForce 1000-es sorozatú társaikkal.

Azoknak viszont, akik a GeForce GTX 1060 vagy a GeForce GTX 1050/1050 Ti helyére szeretnének hasonló képességű, de már Turing architektúra köré épülő videokártyát szerelni, egy picit még várniuk kell, legalábbis erre enged következtetni az ASUS egyik illetékesének kijelentése, aki a PC Watch munkatársaival beszélgetett. Az aktuális tervek alapján az idei év folyamán már nem számíthatunk RTX 2060-as vagy RTX 2050-es videokártyák érkezésére, de ez nem is túl meglepő, hiszen előbb a korábbi modellekből felhalmozott raktárkészleteket kell kisöpörni, csak utána folytatódhat az új termékpaletta bővítése.

Galéria megnyitása

A diskurzusból kiderült, hogy a Turing architektúra köré épülő grafikus processzorokat eredetileg a Samsung 10 nm-es gyártástechnológiájával szerették volna elkészíteni, ám a sorozatos késések miatt módosítani kellett a forgatókönyvön, így végül 12 nm-es gyártástechnológiára ültették át a dizájnt. Részben ez is az oka annak, hogy az új generáció most nem hoz akkora előrelépést energiahatékonyság terén, mint a korábbi 4 generáció tagjai. Később azonban sor kerülhet csíkszélesség-váltásra, vagyis igénybe veheti a gyártó a Samsung 10 nm-es node-jának továbbfejlesztett változatát, a 8 nm-es csíkszélességet, amellyel energiahatékonyság és órajelek terén is fejlődésre nyílhat mód.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap