Shop menü

A GOOGLE BE AKARTA KEBELEZNI AZ EPIC GAMES-T

A Tencenttől vette volna meg az ehhez szükséges részvényeket.
Török Roland
Török Roland
A Google be akarta kebelezni az Epic Games-t

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Epic Games és a Google között folyamatban van egy jogi perpatvar, ami a Fortnite telefonokon történő értékesítésével kapcsolatos. A napokban kikerült dokumentumok alapján kiderült, hogy a Spotify és a Google egy külön megállapodás keretében egyedi szerződést kötött a Play Store-os jelenlét biztosítása érdekében. Bár önmagában ez is érdekes információ, az Epic Games-hez közvetlenül kapcsolódó ügyekben is vannak jelenetős iratok. 

A The Verge szúrta ki, hogy a Project Elektra nevű 2018-as dokumentumban a stratégiai kapcsolatokért felelős Phil Harrison levelezésében szóba került az, hogy meg kéne venniük az Epic Games-t. Leírják, hogy milyen népszerű a Fortnite és ez mennyire szépen meghajthatná a Google üzleti részlegét. A levelezésekben szó van arról, hogy tárgyalásokat kell folytatni a Tencenttel, hogy megkaphassák az Epic részesedését, vagy esetleg közvetlenül a Tencenttel szövetkezve közösen megvásárolni az Epic Games 100%-át. 

A Google 2 milliárd dollárt tett félre az Epic Games 20 százalékáért, kiemelve, hogy a befektetés biztosításához jelentős összegre van szükség. 

Az üzlet végül nem jött létre, nem sikerült befolyást szerezniük az Epic Games-ben. 

Még a per kezdete előtt kiderült, hogy a Google a bírósági tiltás ellenére sem mentette le az Epic Games-szel közös levelezéseik egy jelentős részét, mivel azt az ügyfelek számára fenntartott cseten bonyolították le annak idején. Magyarázatukban kifejtik, hogy egyszerűen csak elfelejtették átállítani a beállításokat arra, hogy megmaradjanak az üzenetek, mert állításuk szerint ezek a beszélgetések nem fontosak. 

Az Epic és a Google közötti per november 6-án kezdődött és egészen december elejéig a bizonyítékokat nyújtják be a felek. A tárgyalás eredménye várhatóan még idén kihirdetésre kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére