A Galaxy S8 és az S8+ is Android 9.0-ra váltott

A Galaxy S8 és az S8+ is Android 9.0-ra váltott

Alig néhány napja számolhattunk be arról, hogy a Samsung elindította a Galaxy Note8 esetben a végleges Android Pie frissítést, és máris ugyanerről szólnak a hírek a Galaxy S8 és a Galaxy S8+ esetében. Európa-szerte több országból is érkeztek visszajelzések a frissítéssel kapcsolatosan.

A Samsung esetében már többször is beszámoltunk arról, hogy az Android Pie operációs rendszer jelenléte több szempontból is kiemelten fontos. Nemcsak azért lényeges a legújabb Android térnyerése, mert így van biztosítva a szoftveres oldalon a frissesség, hanem azért is, mert itt vezeti be a vállalat azt a teljesen megújult grafikus felhasználói felületet, ami már tavaly be lett harangozva, és a One UI névre hallgat. Az SGS8 tulajdonosok kapkodhatják majd a fejüket, annyi újítással kell szembesülniük a frissítés telepítését követően.

Galéria megnyitása
One UI

A Samsung ezúttal részletes leírással szolgál az eszköztulajdonosok számára azzal kapcsolatban, hogy milyen változásokra érdemes felkészülni. A One UI kapcsán külön kiemelte hogy itt mindig a lényeges elemek kerülnek majd a fókuszba, a legtöbb gomb a képernyő alsó részéhez igazodik, és van egy komplex éjszakai mód a szemkímélésért. A fejlesztések kiterjednek az érdesítési szekcióra, ahol például már a csevegésekben megosztott fotóknak is lesz előnézete. Egy jobb virtuális billentyűzet várja a felhasználókat, ami több hangulatjelet foglal majd magában, és egyebek mellett adaptívan témázható is. Változással kell számolni a különböző akkukímélő üzemmódok esetében is. De lesznek itt módosítások a beállítások menüben, amik az átláthatóságot szolgálják, és a folyamatosan aktív kijelzővel kapcsolatos fejlesztéssel is lehet számolni, például új órastílsok jelentek meg, és az eddiginél több információ is kirajzolódhat majd itt.

A Samsung a DeX kapcsán kiemelte, hogy nem lesz már szükség dokkoló használatára, elegendő lesz HDMI kábellel csatlakoztatni a külső megjelenítőt, amin az asztali felület válik majd láthatóvá. A Bixby teljesen megújult ezúttal, és sok extra funkcióval szolgál majd, ezeket érdemes lesz felfedezni. A hívásnaplót és a kapcsolatkezelőt érintő módosítások is vannak, az előbbi már 2000 bejegyzést is képes tárolni, az utóbbinál meg egyszerűsödött a különböző fiókokhoz kapcsolódó bejegyzések kezelése. A kameránál egy hatékonyabb automatikus mód várja az embereket a frissítést követően, a galéria gazdagabb lett a képszerkesztő eszközökben, a fájlkezelőbe pedig be lett emelve egy jobb analizáló funkció, mellyel könnyebben felügyelhető lesz a tárhely állapota. A Samsung Health pedig nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban, ugyanis a napi megtett lépésszámot képes lesz folyamatosan mutatni az értesítési sávon – persze ezt ki is lehet kapcsolni, ha valakit zavarna.

Galéria megnyitása

A vállalat hivatalos közleményében szó van arról is, hogy néhány applikáció külön frissítést fog igényelni a telepítés után, ezeket pedig manuálisan kell elvégezni. Végül azt is meg kell még itt említeni, hogy a februári biztonsági javítás van az Android 9.0 és a One UI mellé csomagolva, tehát ebből a szempontból is biztosított a frissesség.

A Samsung Galaxy S8 és Galaxy S8+ modelleknél a G950FXXU4DSBA, illetve a G955FXXU4DSBA azonosítóval lettek ellátva az új szoftverek, és a visszajelzések alapján 1,6 GB-os csomag letöltésére kell készülnie a tulajdonosoknak, így a művelet megkezdése előtt érdemes biztosítani a stabil hálózati kapcsolatot. Amikor elérhetővé válik az új rendszer egy mobilra, akkor arról értesítést fog feldobni az eszköz, de a beállításokban is lehet keresni a frissítést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap