Shop menü

A DISCORD ÉS A V-SYNC HIBÁJÁRA HOZOTT JAVÍTÁST A FRISS GEFORCE HOTFIX DRIVER

Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A Discord és a V-Sync hibájára hozott javítást a friss GeForce HotFix driver

Az Nvidia legfrissebb eszközillesztő szoftvercsomagja, ami a GeForce sorozatú asztali- és mobil videokártyákat veszi célba, éppen a minap jelent meg, ahogy arról korábbi hírünkben beszámoltunk. A WHQL aláírással és GameReady minősítéssel egyaránt rendelkező driver, öt játékhoz kínált optimalizációkat, valamint egy hibajavítást is tartalmazott. A jelek szerint némi hiba is átcsúszhatott a radar alatt, ugyanis a fejlesztőcsapat kiadott egy 546.31-es verziószámú gyorsjavítást, azaz egy GeForce HotFix drivert, ami két hibára is megoldást hoz, méghozzá soron kívül.

Az alábbi hibák javítására számíthatunk:

  • (Discord) Játékmenet streamelése közben a színmegjelenítés nem volt megfelelő (4349586)
  • Ideiglenesen akadozás jelentkezhetett, amikor a V-Sync aktív volt (4379096)

A fenti két hiba közül az első, ami a Discord alatti streamelést illeti, igazából már szerepelt az ismert hibajelenségek között is, ráadásul nemcsak az előző driver kiadásnál, vagyis nem az 546.29-es driver hibájáról van szó. A második probléma, ami miatt aktív V-Sync mellett akadozást produkálhat a rendszer, már egy teljesen új jelenség, erről ugyanis eddig nem számolt be a dokumentáció. Mivel a V-Sync technológiát még mindig sokan használják, hiszen nem minden konfiguráció tudja kiaknázni a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátában rejlő lehetőségeket, így ezt a hibát viszonylag gyorsan javítani kellett. Utóbbi sikerült is, lényegében 24 órán belül.

A béta státuszúnak tekinthető GeForce HotFix driver lényegében az 546.29-es csomagra épül és csak a fenti két hiba javítását tartalmazza extraként. Amennyiben ezekkel a hibákkal nem találkoztunk GeForce alapú rendszerünkön, teljesen felesleges telepíteni az 546.31-es HotFix drivert, az ugyanis semmi más előnyt nem kínál a korábbi kiadáshoz képest, ráadásul a kevésbé aprólékos minőség-ellenőrzés miatt nem biztos, hogy ugyanolyan stabil, mint WHQL aláírással rendelkező társa.

A GeForce 546.31-es HotFix driver innen tölthető le.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére