A Cascade Lake-X sorozatú HEDT processzorok is októberben érkezhetnek

Az új processzorok kompatibilisek maradnak az X299-es alaplapokkal és az LGA-2066-os CPU foglalattal, de BIOS frissítésre azért szükség lesz.

A Cascade Lake-X sorozatú HEDT processzorok is októberben érkezhetnek

Az Intel háza táján sok érdekesség jelenhet meg október folyamán, legalábbis az IFA 2019 alkalmával napvilágot látott bejelentések alapján erre számíthatunk. A klienspiacon a Core i9-9900KS segítségével reagál a gyártó a RYZN 3000-es sorozatú processzorok jelentette kihívássra. Az új modell esetében teljes terhelés alkalmával is 5 GHz-es maximális boost órajel áll rendelkezésre, míg az alapórajelet 3,6 GHz-ről 4 GHz-re emelik, így a Core i9-9900K-hoz képest érezhetően gyorsabb lesz a friss jövevény.

A klienspiac mellett persze a HEDT szegmensben is új processzorok tűnhetnek fel, hiszen itt is várhatóak új modellek a konkurenciánál, ugyanis érkeznek a harmadik generációs RYZEN Threadripper processzorok. Ezekre az Intel a Cascade Lake-X modellekkel válaszol, amelyekkel kapcsolatban egyelőre túl sok konkrétum még nem látott napvilágot, így nem derült ki, pontosan milyen felhozatal jelenhet meg.

Galéria megnyitása

Azt viszont elárulta a gyártó, hogy ár/teljesítmény arány terén igen komoly előrelépés várható a Skylake-X generációshoz képest: a Cascade Lake-X modellek ezen a téren 1,74 és 2,09x közötti javulást hoznak a dolláronkénti teljesítményt tekintve, azaz tekintélyes gyorsulásra lehet számítani. Ebből persze még nehéz kitalálni, pontosan milyen modellekből áll majd a kínálat, abban azonban biztosak lehetünk, hogy a teljesítménynövekedés tekintélyes lesz. A pontos számokról a megjelenést követően kaphatunk képet, amikor az első független tesztek megjelennek.

A második generációs Xeon Scalable modellek példája alapján valószínű, hogy a HEDT platform esetében is hasonló stratégiára készül a gyártó, azaz ugyanarra az árszintre több maggal rendelkező, vagy magasabb órajelen üzemelő modelleket hoz. A Cascade Lake-X processzorok egyébként továbbra is LGA-2066-os foglalatba illeszkednek majd, vagyis a meglévő X299-es alaplapokkal gond nélkül együtt fognak működni, alkalmazásuk előtt azonban mindenképpen BIOS frissítésre lesz szükség, hogy az adott alaplap felismerhesse az új modelleket.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap