Októberben érkezhet a Core i9-9900KS

Az új processzor különlegessége, hogy az 5 GHz-es maximális Turbo Boost órajel az összes mag terhelésekor is érvényben marad.

Októberben érkezhet a Core i9-9900KS

Az Intel az aktuális információk szerint rövidesen egy újabb csúcsprocesszort dobhat piacra a klienspiacon, az újdonság pedig nem lesz más, mint a Core i9-9900KS, amelynek érkezéséről már régóta tudhatunk.

Ez a processzor lényegében a Core i9-9900K alapjaira épül, vagyis továbbra is LGA-1151-es processzorfoglalatot igényel és 14 nm-es csíkszélességet alkalmaz, valamint a nyolc processzormaggal és tizenhat szállal rendelkező kiépítés is megmarad. Lényeges változás viszont, hogy míg a Core i9-9900K esetében az 5 GHz-es maximális Turbo Boost órajel csak egymagos terhelés esetén volt érvényben, addig a Core i9-9900KS már az összes processzormag terhelésekor is képes lesz tartani az 5 GHz-es maximális órajelet. Azt majd az első tesztek fogják megmutatni, hogy enyhe, közepes, illetve maximális terhelés alkalmával pontosan hogyan viselkedik a Turbo Boost mechanizmus.

Az összes magra érvényben lévő 5 GHz-es órajel mindenképpen magasabb teljesítményt jelent, viszont mivel ehhez magasabb üzemi feszültségre van szükség, a TDP keret nagyon nagy valószínűséggel növekedni fog, de hogy pontosan mennyivel, arról sajnos nem tett említést a gyártó. További fontos változás, hogy az új modell esetében a magórajelet is jelentősen megemelik, így a Core i9-9900K-nál érvényben lévő 3,6 GHz-es érték helyett már 4 GHz-es magórajellel büszkélkedhet az újdonság. A szokásos plexidobozos csomagolás ennél a modellnél is megmarad, viszont kiegészítik egy „Special Edition” jelöléssel, hogy egyértelműen látni lehessen, nem egy egyszerű Core i9-9900-as sorozatú modell lapul a dobozban.

Galéria megnyitása

Az új modell használatához mindenképpen BIOS frissítésre lesz szükség, valamin Z390-es sorozatú alaplapban is érdemes gondolkodni – olyanban, amely erős VRM részleggel rendelkezik, így megfelelő mennyiségű áramot tud biztosítani a processzor számára túlmelegedés nélkül, ellenkező esetben nem sokat tartózkodik majd a processzor az 5 GHz-es frekvenciatartományban. De erre az első független tesztek úgyis rávilágítanak majd.

Hogy miért pont most érkezik az új modell? Minden bizonnyal azért, mert a RYZEN 3000-es sorozat lépésre kényszerítette az Intelt, ugyanis már a család aktuális, 12 maggal és 24 szállal rendelkező RYZEN 9 3900X modellje sem teljesít rosszul az Intel processzorokkal szemben, de az elkövetkező napokban egy újabb modell, a 16 maggal és 32 szállal rendelkező RYZEN 9 3950X is befut, ami tovább növelheti az Intelre nehezedő nyomást. Az egyelőre egyébként rejtély, hogy a Core i9-9900KS mennyibe kerül majd – az aktuális csúcsmoedell, azaz a Core i9-9900K listaára 499 dollár.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap