8K Ultra HD minősítést kapnak a Samsung televíziói

A vállalat szeretné elérni, hogy a vásárlók könnyen felismerjék az általa biztosított, minősített 8K tévéket.

8K Ultra HD minősítést kapnak a Samsung televíziói

Napjainkban 40 col felett már a legtöbb televízió 4K Ultra HD minőséget nyújt, és a gyártók elkezdtek fentebb lépni. Több vállalatnál is megjelentek az első 8K-s televíziók, viszont ezek alapból nem rendelkeznek semmilyen minősítéssel, ami főleg azért van, mert a minősítést kiadó szervezeteknél még szinte most áll össze, hogy mik legyenek az elvárások.

A Samsung kapcsán most derült fény arra, hogy a 8K Association (8KA) partnerségében a jövőben már olyan televíziókat fog készíteni, amik ennek a szövetségnek a logójával lesznek ellátva. És ennek természetesen az a feltétele, hogy a szóban forgó készülékeknek meg kell felelnie azoknak a minőségi elvárásoknak, amiket a 8KA támaszt a különböző termékekkel kapcsolatban. A 8K Association olyan vállalatok támogatását élvezi a Samsung mellett, mint a TCL vagy éppen a Panasonic.

Galéria megnyitása

Ahhoz, hogy egy termékre felkerülhessen a 8K Association által létrehozott logó, tehát certifikációt szerezzen egy televízió, több szempontnak is meg kell felelnie azon túlmenően, hogy biztosítani kell legalább 7680 x 4320 képpontos felbontást. Előírás, hogy a csúcsfényeknél el kell érnie a 600 nitet, ami lényegében a HDR támogatást is magával vonzza, kezelnie kell a készüléknek a H.265/HEVC kódolású tartalmakat, és legalább HDMI 2.1 csatlakozóval kell rendelkeznie.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a 8K Association egyik alapító tagja vagyunk, és hogy a QLED 8K TV-k új sorozatát a program tanúsítványa fémjelzi. Az otthoni szórakoztató elektronikai megoldások és a televíziók sok vásárló számára fontos beruházások, reméljük, hogy a 8KA tanúsítványról árulkodó logó segít majd választani az embereknek” – jelentette ki Hyogun Lee, a Samsung Electronics megjelenítős ágazatának érintetett szakembere.

Galéria megnyitása

Érdekesség ennek a hírnek a kapcsán, hogy a nagy gyártók közül az LG nem tagja a 8K Association támogatóinak, így nem használhatja ennek a szervezetnek a logóját. De korábban a vállalat bejelentette, hogy rendelkeznek majd a csúcskategóriás OLED és NanoCell technológiás készülékei 8K Ultra HD minősítéssel.

A másik dél-koreai alakulat ugyanis a Szórakoztatóelektronikai Szövetség (CTA) által kialakított előírásokat teljesítő specifikációkra gyúrt rá. És állítása szerint ez más minősítéseknél magasabb követelményeket támaszt például azzal, hogy a kontrasztmodulációt is figyelembe veszi, és egyebek mellett HDMI 2.2-es csatlakozást követel meg.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap