A 8K Ultra HD szabványt túlszárnyaló televíziókkal készül az LG

A vállalat OLED és LCD tévéket is bevet 2020-ban a Real 8K jegyében.

A 8K Ultra HD szabványt túlszárnyaló televíziókkal készül az LG

A televíziók megállíthatatlanul fejlődnek, és bár még alig van olyan eszköz, ami 8K felbontású tartalom előállítására képes, a TV-k piacán már több olyan készülék is felütötte a fejét, ami ilyen támogatást nyújt. Viszont ezeknek általában nem felelnek meg a Szórakoztatóelektronikai Szövetség (CTA) által létrehozott 8K Ultra HD előírásoknak. Az LG viszont hamarosan bevetésre küld kettő olyan terméket is, amik már abszolút megérdemelten fogják viselni a CTA 8K Ultra HD logóját.

A dél-koreai alakulat az OLED technológiájával szinte kisajátította magának a prémium televíziók piacát a panelek szempontjából, és a vállalat most arra készül, hogy a 8K UHD terjedésével is hasonló helyzetbe hozza magát. Hivatalos közleményben számolt be arról az LG, hogy a világon elsőként ő tudott olyan televíziókat létrehozni, amik nemcsak, hogy megütik a Szórakoztatóelektronikai Szövetség szigorú elvárásait a 8K Ultra HD jelölés megszerzéséért, hanem túl is szárnyalják azokat.

„Arra számítunk, hogy az LG 2020-as 8K készülékválasztéka új iparági standardet állít fel.” – jelentette ki bizakodóan Nam Ho-jun, az LG szórakoztató elektronikai üzletágának kutatás-fejlesztésért felelős szenior alelnöke.

Galéria megnyitása

A 8K felbontás még a 4K UHD szempontjából is egészen elképesztő, hiszen négyszer nagyobb annál, és az átlagos tévéknek a Full HD felbontásához képest pedig már 16-szor több képpont tölti meg ezeknek a készülékeknek a felületét. Viszont a 33 millió aktív pixel hadrendbe állítása még nem elég ahhoz, hogy egy televízióra rá lehessen nyomni a Szórakoztatóelektronikai Szövetség 8K Ultra HD logóját. Nagyon fontos feltétele ennek az is, hogy a kontrasztmoduláció értékének el kell érnie az 50 százalékos szintet.

A kontrasztmodulációról azt kell tudni, hogy az ágazat egy fontos mérőszáma lett ez mostanra, a Nemzetközi Szabványügyi Testület (ISO) is figyelembe veszi ezt. A kontrasztmodulációt korábban a Nemzetközi Kijelző-mérésügyi Bizottság definiálta, ez írja lesz százalékos értékben az egymás mellett szorosan sorakozó képpontok megkülönböztethetőségének mértékét.

Galéria megnyitása

Az LG ígéretet tett arra, hogy 2020 januárjától már kizárólag olyan televíziókat fog letenni az asztalra 8K felbontással, amik teljes mértékig meg fognak felelni a CTA elvárásainak, és így magukon viselhetik az új 8K Ultra HD jelölést. És nyomatékosan kiemelte az LG, hogy azon túl, hogy valódi 8K televíziót kínál, arra is képes lesz, hogy az OLED és az LCD technológia esetében is gondoskodjon erről.

A LG SIGNATURE OLED 8K és az LG 8K NanoCell egyaránt 90 százalék környéki kontrasztmodulációra képes, ami azt jelenti, hogy lenyűgöző látványvilágról tudnak gondoskodni minden szempontból, és földöntúli a részletgazdagságuk. A LG NanoCell 8K 75 colos kivitelénél konkrétan azt is elmondta az LG, hogy a horizontális kontrasztmodulációja 90, a vertikális pedig 91 százalékos. És fontos, hogy ezt külsősök mérték, nem maga a vállalat. Az LG arra is kitért, hogy információi szerint a rivális gyártók még az 50%-os kontrasztmodulációt sem tudják teljesíteni.

Galéria megnyitása

Az LG a CES 2020 keretében valószínűleg ki fogja állítani a Real 8K televízióit, hogy az érdeklődők testközelből is megtapasztalhassák, hogy mennyire kivételes látványt tudnak ezek a készülékek nyújtani.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap