747%-kal ugrottak meg az Xbox eladások. Mármint a One X sorozaté

747%-kal ugrottak meg az Xbox eladások. Mármint a One X sorozaté

Ahogyan várható volt, az előrendelési lehetőségek megnyitásával nagy lesz az érdeklődés az új konzolok iránt. A Sony és a Microsoft is kezd kifogyni a készletekből, ami miatt sokan lehetnek majd csalódottak.

A Microsoft a Sony-val ellentétben nem akarta egyszerűen, közérthető formában elnevezni az új konzolgenerációt, hanem vélhetően frappánsnak vélt módon Series sorozatnak nevezték el az új gépeket. Ennek meg is lett a sejthető eredménye, jelenleg az Xbox One X az egyik legkeresettebb konzol a piacon, mivel sok laikus (már csak az ára miatt is) azt gondolja, hogy ez az új generáció, amire annyira vágynak.

A tweet óta az Amazon valószínűleg a vásárlók megtévesztésének elkerülése szempontjából egyszerűen leszedte az Xbox One S és One X gépeket a toplistáról, bár külön rájuk keresve még mindig elérhetőek az áruházban.

Az alábbi tweet pedig nagyon jól szemlélteti a Microsoft kétségkívül következetes elnevezési logikáját.

Szerkesztői gondolatokEmlékszem annak idején, amikor a Microsoft bejelentette az Xbox One-t, a neve hamar mémek tárgya lett. Akkoriban a Microsoft azzal védekezett a névválasztás mellett, hogy olyan nevet keresnek mindig, amit az egész világon könnyen fel lehet ismerni, ki lehet ejteni akcentustól és nyelvtől függetlenül, illetve nem okoz zavart az emberek fejében. A One-nál a lényeg az volt, hogy van egy konzoljuk, ami "A konzol", és nincsen más alternatívájuk, ezt kell megvenni.    
A névadás protokolljuk viszont nem lehetett kőbe vésve, hiszen hamar jött az Xbox One S és később az Xbox One X, aminél kreatívabb nevet ki se lehetett volna találni annak érdekében, hogy egy laikus vásárlónak elképzelése se legyen arról, mit kell, hogy megvegyen.    
Aztán jött a csavar a történetben és bebizonyították, hogy lehet még fokozni a dolgokat, hiszen bejelentették az Xbox Series X-et, aminek már a nevébe bele van kódolva, hogy rengeteg szerencsétlen vásárló esik a Microsoft trollkodásának áldozatául. Ez a névválasztás annyira rosszul sikerült, hogy még az anyanyelvi angolt használók se biztosak a gép kiejtését illetően (régiónként eltérő akcentusok), ráadásul a boltban se egyértelmű.    
Ha az ember egy eladónak azt mondja, hogy Xbox sorozatból szeretne egy konzol venni, majd az eladó visszakérdez, hogy S vagy X-et, mire a vevő azt mondja, hogy egy (one) X-et, erre a kezébe nyomnak egy Xbox One X-et és a karácsonyfa alatt konstatálja, hogy ez mégse az a Xbox sorozatú gép volt, mint amit venni szeretett volna a fiának.    
A Microsofton kívül aligha csodálkozik valaki tehát azon, hogy az embereknek fogalmuk sincs arról, melyik Xbox a legújabb és melyiket érdemes megvenni…

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap