Bajok vannak a PS5 előrendelések körül, a Microsoft pedig büntet

A Sony nem így tervezte.

Bajok vannak a PS5 előrendelések körül, a Microsoft pedig büntet

A legutóbbi PlayStation 5 eseményen végre lerántották a leplet az új konzolok áráról és megjelenési dátumáról, ezzel együtt pedig magát a show-t úgy zárták le, hogy az előrendelések már másnap megkezdődhetnek.

Egyes áruházak, mint például a Walmart, ezt nem tartották tiszteletben és azonnal meglovagolták az emberek érdeklődését és közölték Twitteren, hogy náluk azonnal megvásárolható előre a termék, nem kell ezzel várni.

Ezután az emberek egy jelentős része kétségbeesetten próbálta előrendelni a konzolt, sőt, több webáruház is követte a példájukat és akik a Sony időpontjának megfelelően próbáltak vásárolni, azoknak már jó eséllyel nem is jutott.

Akiknek sikerült a vásárlás, azok sem biztos, hogy azonnal megkapják a konzolt. Az Amazon hamar körlevelet küldött ki a PlayStation 5 előrendelőknek, amiben leírják, hogy nem fogják tudni mindenkinél tartani az aznapi kiszállítást a hatalmas érdeklődésre való tekintettel, így csak másnap juthat az első tulajdonosához a gép.

A Sony napokkal később reagált az eseményekre és őszintén bevallják, ez az előrendelési folyamat lehetett volna sokkal zökkenőmentesebb is, ezért elnézésünket kérik.

Azt ígérik, hogy a következő napokban még több gépet fognak az értékesítők rendelkezésére bocsájtani és így még több PS5 fog az év végéig forgalomba kerülni.

A hivatalos Xbox Series X/S előrendelések szeptember 22-én fognak kezdődni és a Microsoft jóval megbízhatóbb élményt kíván majd nyújtani a vásárlóknak, hiszen lesz itt egy csavar a történetben.

Geoff Keighley szerint ugyanis, azok az áruházak, akik megsértik a Microsoft által kitűzött előrendelési dátumot, büntetésből jóval kevesebb konzolt fognak kapni a számukra ígértnél, így a tisztességesen eljáró üzletek sokkal jobban fognak járni összességében.

A vásárlók pedig pontosan tudni fogják az előrendelés kezdésének az időpontját, így nem kell már előre figyelniük a lázadó mentalitású és így tisztességtelenül eljáró webáruházakat.

A Sony rengeteg hibát követett el a PlayStation 5 kommunikációja során. Miután kiderült a gép, a kiegészítők és a játékok ára, illetve az induló címek listája, leleplezték, hogy a PS5 exkluzívnak hitt folytatások egy része is érkezik PS4-re is, emiatt pedig sokan lemondtak az új konzol beszerzésének ígéretéről és egy ideig maradnak a jelenlegi generációnál.

Természetesen ez kedvvesztés a karácsony előtti vásárlási nyomásnál nem fog még látszódni, de kíváncsiak leszünk, hogyan alakul a konzolháború a következő években.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap