7 milliárd euróba kerül az Intel legújabb gyára

Az írországi Leixlip területén már van gyárkomplexuma a vállalatnak, ám egy újabb üzemet is felhúznak, hogy növekedjen a termelőkapacitás.

7 milliárd euróba kerül az Intel legújabb gyára

Az Intel vezetése nemrégiben jelentette be, hogy 11 milliárd dollárnyi befektetést eszközöl Izraelben, amellyel hatékonyan fokozni tudja majd termelőkapacitását. A vállalat a jelek szerint óriási figyelmet fordít arra, hogy a tavaly nyári események ne ismétlődhessenek meg, vagyis ne legyen többi hiány termelőkapacitásból. Éppen ezért az említett beruházás mellett egy másikat is bejelentettek, ami ezúttal nem Izraelt, hanem Írországot érinti, ahol 7 milliárd euró értékben építenek új üzemet.

Galéria megnyitása Óriási ütemben bővülhet az Intel gyártókapacitása A friss Intel gyárkomplexum Leixlip térségében helyezkedik majd el és abszolút nem lesz kicsi. A tervek szerint az új üzem, amely 110 000 négyzetméteres alapterülettel bír, ha elkészül, nem kevesebb, mint 1600 embernek ad majd munkát. Az új üzem a meglévő gyáregységek mellé kerül, amelyekben már most is több, mint 4500 ember dolgozik. Az Intel bejelentéséből sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen üzemegységet építenek, valamint azt sem árulták el, milyen csíkszélességgel dolgozik majd.

Az új üzemre, illetve a korábban bejelentett bővítésekre és befektetésekre azért van szükség, hogy a vállalat megfelelő mennyiségben biztosíthasson különböző termékeket vásárlóinak, legyen szó nagy-, közepes- vagy éppen kisvállalkozásokról, de ezzel együtt a konzumer szegmenset is hatékonyabban szeretné kiszolgálni a vállalat az elkövetkező évek során.

A tavaly őszi állapotokhoz képest egyébként már kezd enyhülni a processzorhiány, ami az árak alakulásában is megmutatkozik: végre kezd mérséklődni a legtöbb modell ára, igaz, elég lassú a tempó, a tavaly nyári szinthez képest pedig még mindig többe kerülnek a különböző processzorok.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap